Skip til hoved indholdet

Fællesskabsby-model på vej til Furesø

En helt ny model for fællesskaber har vist sig så effektiv andre steder, at den nu bredes ud til blandt andre Furesø Kommune med støtte på 14,3 mio. kr. fra Nordea-fonden.

Alle kan komme i en livssituation, hvor man kan få brug for en hånd i ryggen til at komme ud og dele hverdagsoplevelser og være en del af et positivt fællesskab. Det gælder uanset, om man er nytilflytter, nyskilt, om børnene er fløjet fra reden, om man er ny på et studie eller bare savner at mødes med andre, der deler ens fritidsinteresse.

I det seneste halvandet år har en treenighed bestående af Dansk almennyttigt Boligselskab, Komitéen for Sundhedsoplysning og Ringsted Kommune udviklet et netværk af vejvisning til fællesskaber under navnet Fællesskabsby, som får flere borgere til at søge ind og finde vej mod de lokale fællesskaber.

Resultaterne med metoderne i Fællesskabsby er så vellykkede, at Nordea-fonden støtter en videreudvikling med 14,3 mio. kr., så der kan udvikles en Fællesskabsby-model, hvor også Varde og Furesø kommuner kan gøre erfaringer.

Kontakt

Center for Borgerservice og Kultur

Stiager 2
3500 Værløse

Ring til os

Abonner på nyt fra furesoe.dk

Opret dit abonnement her

Find os

Furesø Kommune
CVR-nr.: 29188327
Kommunenummer: 190

Telefon: 7235 4000

Åbningstid på telefonen

Mandag - onsdag  10 - 14
Torsdag 10 - 17
Fredag 10 - 14

Ved fysisk fremmøde skal du bestille tid

Bestil tid i borgerservice

Følg os på de sociale medier

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback