Skip til hoved indholdet

Nye regler for bevilling af kompressionsstrømper

Har du tidligere fået bevilget kompressionsstrømper fra Furesø Kommune? Så skal du være opmærksom på, at reglerne har ændret sig. Visitationen skal fremadrettet sagsbehandle anderledes, hvilket i sidste ende kan have en betydning, hvis du tidligere har fået bevilling. Den ændrede sagsbehandling vil give længere ventetid end sædvanligt.

Hvorfor ændres reglerne?

Ankestyrelsen offentliggjorde en ny principmeddelelse den 28. juni 2022 om kompressionsstrømper, som Furesø Kommune er forpligtet til at følge.

Den nye principafgørelse fastslår, at kompressionsstrømper både kan anses som et behandlingsredskab og som et hjælpemiddel til at afhjælpe den nedsatte funktionsevne. Såfremt brugen af kompressionsstrømper har karakter af behandlingsredskab, kan det ikke bevilges efter reglerne om hjælpemidler (Servicelovens §112).

Det betyder, at Visitationen skal se på formålet ved brugen af kompressionsstrømperne, før det kan vurderes, hvorvidt der er tale om et hjælpemiddel og væsentligheden af behovet for kompressionsstrømperne i din situation.

Hvad betyder den nye praksis for mig?

Hvis du tidligere har fået bevilget kompressionsstrømper fra os, kan du opleve at du ikke længere opfylder betingelserne for bevilling som følge af praksisændringen. Du kan også opleve, at du fortsat er berettiget til tilskuddet. Under alle omstændigheder får du besked, og du er meget velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til afgørelsen.

Du kan opleve længere ventetid end tidligere ved genbevilling, da vi kan være nødt til at indhente nye lægelige oplysninger.

Helt konkret betyder dette, at du ikke er berettiget til bevilling af kompressionsstrømper efter servicelovens bestemmelser, hvis formålet med kompressionsstrømperne er at forbedre, vedligeholde eller forhindre forringelse af dit aktuelle funktionsniveau.

Du kan komme ud for, at hverken kommunen eller sundhedsvæsenet kan dække udgiften til kompressionsstrømper, hvilket betyder, at du selv skal købe dem.

Tag kontakt til din læge

Ved afslag, vil vi anbefale, at du tager kontakt til din egen læge eller den afdeling på hospitalet, der har anbefalet dig at bruge kompressionsstrømperne, for yderligere vejledning om andre muligheder.

Har du spørgsmål?

Du velkommen til at kontakte Visitationen på tlf. 7235 5630 (tast dig videre til team kropsbårne/personlige hjælpemidler). Team Kropsbårne har telefontider: Mandag og tirsdag kl. 10-12, onsdag lukket, torsdag kl. 10-14, fredag kl. 10-12.

Kontakt

Visitationen

Stiager 2
3500 Værløse

Ring til os

Åbningstider

Kontakt

Kropsbårne hjælpemidler

Stiager 2
3500 Værløse
hjaelpemidler.krop@furesoe.dk

Ring til os

Abonner på nyt fra furesoe.dk

Opret dit abonnement her

Find os

Furesø Kommune
CVR-nr.: 29188327
Kommunenummer: 190

Telefon: 7235 4000

Åbningstid på telefonen

Mandag - onsdag  10 - 14
Torsdag 10 - 17
Fredag 10 - 14

Ved fysisk fremmøde skal du bestille tid

Bestil tid i borgerservice

Følg os på de sociale medier

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback