Skip til hoved indholdet

Kom til borgermøde 2. april om græssende dyr på Baunesletten

Furesø Kommune vil genoprette naturen ved Baunesletten og binde naturarealerne sammen på tværs af ejergrænser - for naturen kender ikke til grænser.

Vi har brug for mere vild natur

Den biologiske mangfoldighed er i tilbagegang, og biodiversiteten er under pres. Furesø Kommune har som 2030-mål, at vi skal passe på vores natur, samt at øge biodiversiteten. 

Eksperter i biodiversitet peger på, at store sammenhængende naturområder med vild og selvforvaltende natur, hvor store planteædere græsser året rundt, er en del af løsningen.

Furesø Kommune vil genoprette naturen ved Baunesletten og binde naturarealerne sammen på tværs af ejergrænser - for naturen kender ikke til grænser. 

Byrådet har afsat midler til projektet, og i planlægningsfasen arbejder forvaltningen på at afklare arealafgrænsninger, hegnslinjer og valg af dyr. Projektet indebærer også et samarbejde med blandt andre Skolelandbruget, lokale foreninger og frivillige.

Borgermøde den 2. april

Furesø Kommune inviterer alle brugere af Baunesletten og de omkringliggende områder til orientering og dialog om den fremtidige pleje af Baunesletten.

Det sker der på mødet

På mødet deler vi først vores visioner for Baunesletten med jer, og derefter går vi ud i mindre grupper til workshop. Her håber vi at få indsigt i jeres kendskab til området og brugen af det, samt jeres ønsker til den fremtidige brug af Baunesletten og de omkringliggende arealer, når der samtidig skal være græssende dyr. I foråret arrangerer Furesø Kommune og DN Furesø guidede ture på Baunesletten.

Du kan få mere information om disse ture på borgermødet og på furesoe.dk/baunesletten. 

Vi ser frem til at møde dig og høre dine synspunkter.

Tilmelding, tid & sted

  • Den 2. april, kl. 18.30-20.30
  • Rådhuset, Stiager 2, 3500 Værløse
  • Tilmeldingsfrist senest den 27. marts

Deltag i debatten

Har du ikke mulighed for at være med på borgermødet, så fortvivl ikke! Du kan frem til den 1. maj dele dine ideer og forslag på furesoe.dk/baunesletten. Så sikrer du, at dine input bliver taget med i overvejelserne.

Vi lægger også referat fra borgermødet på furesoe.dk/baunesletten.

Kontakt

Natur og Miljø

Stiager 2
3500 Værløse

Ring til os

Abonner på nyt fra furesoe.dk

Opret dit abonnement her

Find os

Furesø Kommune
CVR-nr.: 29188327
Kommunenummer: 190

Telefon: 7235 4000

Åbningstid på telefonen

Mandag - onsdag  10 - 14
Torsdag 10 - 17
Fredag 10 - 14

Ved fysisk fremmøde skal du bestille tid

Bestil tid i borgerservice

Følg os på de sociale medier

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback