Skip til hoved indholdet

Garage, carport eller udhus

Det samlede areal af alle småbygninger på din grund afgør, om du skal have byggetilladelse til at opføre eller nedrive en garage, udhus eller drivhus.

Det samlede areal af alle småbygninger på din grund afgør, om du skal have byggetilladelse til din nye garage, udhus eller drivhus.

Hvis du bygger en ny garage, drivhus eller overdækning og i forvejen har mange småbygninger i haven, skal du være opmærksom på at søge byggetilladelse til dit nye byggeri. Hvis det samlede areal af småbygninger (garage, carport, udhus, overdækket terrasse, drivhus og lign.) på grunden overstiger 50 m² kræver byggeriet nemlig en byggetilladelse.

Hvis det samlede areal af fritstående garager, carporte, overdækninger, skure m.v. på din grund forbliver under 50  m² inkl. den nye garage eller overdækning, kan du opføre det uden en byggetilladelse. Vær dog opmærksom på, at dit byggeri stadig skal overholde øvrige regler som fx, at det max må være 12 meter langt, hvis det står i skellet. Og ingen døre og vinduer må vende mod skellet. Det må max være 2,5 meter høj, og tagvandet skal blive på egen grund.

De vigtigste love, der benyttes i sagsbehandlingen, er byggeloven og planloven. Du kan læse Bygningsreglementet 2018 - i daglig tale BR18 - her.

Garager og carporte, der ikke er integreret i den primære bebyggelse, samt udhuse, hønsehuse, drivhuse, overdækkede terrasser og lignende kan nedrives uden tilladelse fra kommunalbestyrelsen, når den enkelte bygning har et areal på højst 50 m2.

Når nedrivningen ikke kræver tilladelse, skal du blot indberette nedrivningen til os. Ret BBR her.

Hvis den samlede mængde byggeaffald udgør mere end 1 ton, skal du anmelde byggeaffaldet elektronisk via Byg og Miljø senest 14 dage inden nedrivningen påbegyndes. Læs mere om farligt affald her.

Der må kun udføres støjende arbejde på hverdage i tidsrummet kl. 7-18.

Hvis det samlede areal af udhuse, skure mm. Der opføres i tilknytning til et fritliggende enfamiliehus overstiger 50 kvadratmeter.

Hvis det samlede areal af udhuse, skure mm. Der opføres i tilknytning til et fritliggende enfamiliehus overstiger 50 kvadratmeter.

Vær opmærksom på, om det område, du bor i er omfattet af en lokalplan eller servitutter. De kan bestemme, hvordan dit byggeri skal se ud uanset, om din garage, carport eller udhus kræver byggetilladelse eller ej.

Læs om lokalplaner her.

Når du går med renoveringstanker, er der mange fordele ved at energirenovere samtidig, både for klimaet, komforten og pengepungen. På Energistyrelsens side bliver du hjulpet godt i gang med denne tjekliste:

  • Tjek dit energimærke
  • Find rentable renoveringsforslag til din bolig
  • Varmekilde - fjernvarme, jordvarme eller varmepumpe?
  • Gode energivaner
  • Ring og få gratis rådgivning
  • Tal med din bankrådgiver om finansiering
  • Find energirådgiver og håndværker

Kontakt

Plan og Byg

Stiager 2
3500 Værløse

Ring til os

Åbningstider

Abonner på nyt fra furesoe.dk

Opret dit abonnement her

Find os

Furesø Kommune
CVR-nr.: 29188327
Kommunenummer: 190

Telefon: 7235 4000

Åbningstid på telefonen

Mandag - onsdag  10 - 14
Torsdag 10 - 17
Fredag 10 - 14

Ved fysisk fremmøde skal du bestille tid

Bestil tid i borgerservice

Følg os på de sociale medier

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback