Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Job i Furesø En elevtid, der giver mening

En elevtid, der giver mening

I Furesø Kommune tilbyder vi dig en spændende elevtid fuld af sjove og udfordrende oplevelser. Resultatet bliver en solid platform som kontorelev i den furesøske familie.

I Furesø Kommune ansætter vi elever hvert år med start først i september. På disse sider kan du dykke ned i en række informationer om, hvordan det er at være elev i Furesø Kommune.

Seriøs udfordring

I Furesø tager vi dig og din fremtid seriøst. Vi kaster dig ud blandt udfordringer og muligheder – uden at lade dig tabe balancen. Og så sørger vi for, at du kommer hele vejen rundt i kommunen, og at du får det bedste ud af dine praktikophold i de forskellige centre.

En byttehandel, der giver mening

Er du initiativrig og selvstændig, og kan du lide at arbejde tæt sammen med dine kollegaer? Så kvitterer vi med selvstændige opgaver og ansvar, løn under den toårige uddannelse efter HK’s overenskomst og personalegoder som rabat i motionscentre og svømmehaller, frokostordning og gode tilbud i en række butikker.

En tur til Bruxelles

Som en ekstra krølle på dit skoleophold får du en uges ophold i Bruxelles med besøg i Europaparlamentet.

Har du spørgsmål?

Vil du vide mere om at være kontorelev i Furesø Kommune, så er du altid velkommen til at spørge efter de uddannelsesansvarlige  i Personaleafdelingen.

At være kontorelev i Furesø

Blandt eleverne i Furesø er der fokus på et godt sammenhold – det er nemlig vigtigt, når der starter nye elever hvert år.

I Furesø Kommune mødes førsteårs- og andetårseleverne en gang om måneden to timer til en snak om, hvordan det går i de forskellige afdelinger.

Fællesskabet bliver brugt til at dele erfaringer med hinanden. Når man ikke er så mange elever, er det rart at have en fast månedlig aftale at mødes og snakke om fælles udfordringer og oplevelser.

Vi tilrettelægger hvert uddannelsesforløb, så det bedst muligt svarer til dine ønsker og forventninger og lever op til uddannelsens krav. Det bliver en rejse rundt i forskellige afdelinger, arbejdsopgaver og arbejdskulturer.

Borgerservice, Regnskabs- og Budgetafdelingen og Personaleafdelingen – tre mulige destinationer, der kan synes at være en stor udfordring, men bagved ligger der et væld af spændende opgaver, fx:

  • hjælp til furesøborgere med mange forskellige behov,
  • et dyk ned i emner som budgetter, bogføring og administration,
  • og ikke mindst service til resten af dine kollegaer i kommunen.

Arbejdsopgaverne afhænger meget af, hvordan din uddannelsesplan bliver sat sammen. Men alle elever får lært de grundlæggende kvalifikationer for en assistent, herunder borgerbetjening. Du har også mulighed for at få en specifik faglig profil inden for et af vores fagområder.

Rokeringsplan 

Her finder du et eksempel på en rokeringsplan, der giver et overblik over din vej rundt i de forskellige afdelinger og forvaltninger.

 

Periode/Elev elev 1 elev 2 elev 3 elev 4
1. september 2014 - 28. februar 2015 Budget og regnskab Social og Sundhed    
1. marts 2015  - 31. august 2015 Jobcenter Borgerservice    
1. september 2015 - 28. februar 2016 Ydelse Børn og familie Personaleafdelingen jobcenter
1. marts 2016  - 31. august 2016 Personaleafdelingen Jobcenter Budget og regnskab Børn og Familie
1. september 2016 - 28. februar 2017     Ledelsessekretariat Budget og regnskab
1. marts 2017  - 31. august 2017     By og Miljø Personaleafdelingen

Kontorelevuddannelsen er en toårig uddannelse, som veksler mellem teori og praksis:
  • Den teoretiske del består af fire skoleophold på CPH West i Høje Taastrup - tre skolemoduler og en fagprøve. I alt 15 uger. Andetårseleverne får desuden mulighed for at deltage i en studietur til Bruxelles.
  • I den praktiske del skifter du mellem de forskellige afdelinger og centre i Furesø Kommune.

Løn og ansættelse sker ifølge gældende overenskomst. Vi har en arbejdsuge på 37 timer og vi har betalt frokostpause.

Forudsætningen for at kunne begynde som kontorelev er, at du har fuldført handelsskolernes grundforløb (HG) på 76 uger, med flg. niveauer:

  • Dansk niveau C
  • Erhvervsøkonomi niveau E
  • Engelsk + andet fremmedsprog, det ene på niveau D og det andet niveau E
  • Informationsteknologi niveau C
  • Salg og service niveau D
  • Samfundsfag niveau D.

Elever med en højere handelseksamen (HHX) samt elever over 25 år, der har gennemført et 38 ugers voksenforløb (HGV) med ovenstående niveauer, har også adgang til uddannelsen.

Elever med studentereksamen (STX), højere forberedelseseksamen (HF) og højere teknisk eksamen (HTX) har adgang, hvis eksamen er suppleret med handelsskolens 12-ugers HGS kursus (hør mere på en handelsskole).

Kontakt

Personaleafdelingen

Stiager 2
3500 Værløse

Ring til os

Hold dig opdateret, og giv os feedback

Abonnér på nyt fra furesoe.dk Giv os feedback

Find os

Furesø Kommune
CVR-nr.: 29188327
Kommunenummer: 190

Telefon: 7235 4000

Åbningstid på telefonen

Mandag - onsdag  10 - 14
Torsdag 10 - 17
Fredag 10 - 14

Ved fysisk fremmøde skal du bestille tid

Bestil tid i borgerservice

Følg os på de sociale medier