Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder samlet Pressemeddelelser Græssende dyr og blomstrende urter i Bringeslugten i Furesø

Græssende dyr og blomstrende urter i Bringeslugten i Furesø

Der bliver plads til græssende dyr og blomstrende urter i Bringeslugten på Flyvestationen. Ny plejeplan fastlægger, hvordan arealet kan plejes og driftes for at fremme biodiversiteten.

Det politiske udvalg for Natur og Klima i Furesø Kommune godkendte den 29. november 2023 en plejeplan for Bringeslugten på Flyvestationen i Furesø. Plejeplanen fastlægger principperne og rammerne for plejen af de kommunale arealer i området.

”Vi ønsker, at dyreliv og biodiversiteten skal have bedre vilkår. Så i forbindelse med arbejdet med plejeplanen, ønsker vi at lave store sammenhængende folde med plads til kreaturer, heste og får. Jeg vil gerne takke for den store interesse, vi har oplevet fra borgeres og foreningers side”, siger formand for Natur og Klima, Lene Munch-Petersen (A), formand for Natur og Klima.

Borgere og foreninger fra lokalområdet har budt ind med synspunkter for og imod naturpleje med dyr. Efter en god dialog, har Natur og Klima peget på, at hegnene til de kommende folde ikke kommer til at lægge sig tæt op af boligerne, så der stadig er god plads til at færdes i området.

”Jeg er glad for, at rammerne for plejen nu er klar. Første skridt bliver, at vi allerede til foråret kan afbrænde dele af arealet og dermed give de blomstrende urter mulighed for at spire der. Når folden er etableret og dyrene kommer på græs, vil de sikre meget bedre vilkår for biodiversiteten inden for folden. Det bliver rigtig godt,” siger Øjvind Vilsholm (Ø), næstformand i Natur og Klima.

Mål 1: Mere natur og bedre klimaløsninger

”I 2030 er Furesø en kommune, hvor vi passer på vores natur, har en øget biodiversitet og en markant mindre CO2-udledning, fordi vi samarbejder med erhvervsliv og borgere om langsigtede, innovative miljø- og klima-løsninger.” Se Furesø Kommunes 2030-mål

Kontakt

Natur og Miljø

Stiager 2
3500 Værløse

Ring til os

Hold dig opdateret, og giv os feedback

Abonnér på nyt fra furesoe.dk

Find os

Furesø Kommune
CVR-nr.: 29188327
Kommunenummer: 190

Telefon: 7235 4000

Åbningstid på telefonen

Mandag - onsdag  10 - 14
Torsdag 10 - 17
Fredag 10 - 14

Ved fysisk fremmøde skal du bestille tid

Bestil tid i borgerservice

Følg os på de sociale medier

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback