Skip til hoved indholdet

Furesø byder velkommen til ny velfærdsdirektør

Katrine Birk bliver ny velfærdsdirektør i Furesø Kommune fra den 1. marts. Hun glæder sig til at udvikle løsninger på de komplekse velfærdsproblemer på tværs af sektorer i samarbejde med borgere, foreninger og politikere.

Et enigt ansættelsesudvalg og Furesø Byråd har nu peget på Katrine Birk til stillingen som ny velfærdsdirektør i Furesø Kommune. Hun er i dag direktør i Tårnby Kommune med ansvar for flere af de store velfærdsområder. I Furesø vil Katrine Birk få det overordnede ansvar for kommunens opgaver i forhold til børn i dagtilbud og skoler, de ældste borgere i ældreplejen og de mest udsatte borgere og borgere med handicap på kommunens bosteder og aktivitetstilbud.

”Furesøs ambition om at arbejde langsigtet med omstillingen af velfærdsområderne på tværs af sektorer med bred inddragelse, er en af årsagerne til, at jeg glæder mig til at blive en del af Furesø Kommune. Furesøs 2030 mål og ambitioner ligger helt i tråd med mine egne. Jeg er optaget af den kontinuerlige udvikling af velfærdsområderne og især, hvordan vi kan imødegå de udfordringer vi både nationalt og kommunalt ser ind i de kommende år”, fortæller Katrine Birk.

Borgmester Ole Bondo Christensen (A) er meget glad for valget af den nye velfærdsdirektør:

”Katrine kommer med en meget stærk faglig baggrund og bliver et stort plus for Furesø. Vi ser ind i en fremtid med flere ældre, flere børn og unge med udfordringer og et massivt udgiftspres på voksenhandicapområdet kombineret med stramme økonomiske rammer. Derfor er vi nødt til at udvikle vores måde at drive kommune på. Med Katrine Birk som ny velfærdsdirektør er vi godt på vej”, siger Ole Bondo Christensen.

Erfaring med at inddrage omverdenen

Katrine Birk vil blive en del af ledelsen af Furesø Kommune sammen med by- og kulturdirektør Claus Torp og kommunaldirektør Henrik Studsgaard.

”I Furesøs budget for 2024-26 er der afsat en omstillingspulje, som kan bidrage til at løse fremtidens velfærdsudfordringer. Katrine kommer her til at iværksætte nye initiativer og skal samtidig stå i spidsen for en stor driftsorganisation med fokus på en god service for borgerne hver dag. Derfor er det betryggende, at vores nye velfærdsdirektør kommer med stor erfaring i bagagen og et stærkt netværk hos både kommuner, leverandører, fagforbund, styrelser og KL. Hun har med andre ord benene solidt plantet i velfærdsområdet, og jeg ser meget frem til samarbejdet”, siger Henrik Studsgaard.

Katrine Birk skifter til Furesø fra en stilling som direktør i Tårnby Kommune, og har derudover en baggrund som Beskæftigelses- og Socialchef i Gladsaxe Kommune, hvor hun også var Konstitueret Social- og Sundhedsdirektør.

Katrine Birk har en master i Public Governance fra Copenhagen Business School. Hun er 50 år og bor på Frederiksberg sammen med sin hustru og deres 2 børn på henholdsvis 17 og 14 år.

Kontakt

Ledelsessekretariatet

Stiager 2
3500 Værløse

Ring til os

Abonner på nyt fra furesoe.dk

Opret dit abonnement her

Find os

Furesø Kommune
CVR-nr.: 29188327
Kommunenummer: 190

Telefon: 7235 4000

Åbningstid på telefonen

Mandag - onsdag  10 - 14
Torsdag 10 - 17
Fredag 10 - 14

Ved fysisk fremmøde skal du bestille tid

Bestil tid i borgerservice

Følg os på de sociale medier

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback