Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder samlet Nyheder Ryet Børnehus nomineret til Køkkenprisen 2024

Ryet Børnehus nomineret til Køkkenprisen 2024

Alle burde have en ildsjæl som Karina i deres køkken! Som ernæringsassistent og kostfaglig eneansvarlig er hun årsagen til, at køkkenet i Ryet Børnehus nu er nomineret til Årets Køkkenpris I børnehuset arbejder de med madmod og bæredygtig mad, børneinddragelse, medbestemmelse, fra jord til bord, madpakkeworkshop og helt ind i hjemmet med råvarer og opskrifter.

Stort tillykke til Karina og Ryet Børnehus! 

Pressemeddelelse fra Landbrug og Fødevarer:

De nominerede til Køkkenprisen 2024 er fundet

Årets Køkkenpris gives til det offentlige køkken, som formår at kombinere ernæring, smag og økologi i deres måltider, og som bærer præg af at være bæredygtig og innovativ. De fire nominerede er nu fundet.

Landbrug & Fødevarer er klar til at hylde Danmarks mest innovative og bæredygtige offentlige køkkener, som kombinerer ernæring, smag og økologi i deres måltider. Med rekordhøj tilslutning i år er det tydeligt, hvor stor en forskel køkkenerne gør i deres daglige arbejde. De nominerede sætter nye standarder for offentlige måltider ved at integrere bæredygtighed og økologiske principper i praksis, og nu er de nominerede fundet.

"Tilslutningen til prisen har aldrig været højere, og feltet har været utrolig stærkt, hvilket også viser, at landets dygtige køkkener forstår, hvor stor en forskel deres indsats gør. Derfor glæder det os at hylde de offentlige køkkener med Køkkenprisen for femte år i træk. Samtidigt glæder vi os i juryen til at besøge de dygtige og nominerede køkkener, der på alle måder går de ekstra mil for at udbrede økologisk begejstring og bæredygtig spiseglæde,” siger Christian Vejlund, der er seniorkonsulent i Landbrug & Fødevarer og ansvarlig for Køkkenprisen.


De nominerede til Køkkenprisen 2024 er:

  • Neurorehabilitering - KBH, Køkkenleder Robert Hans Stig-Jacobsson

  • Hospitalskøkkenet v. Regionshospitalet Horsens

  • Lomakøkkenet Østerbyskolen, Kantineleder Steffen Bækkel

  • Ryet Børnehus v. Furesø Kommune, Kostfaglig eneansvarlig og ernæringsassistent Karina Jespersen Nielsen


De nominerede køkkener er blandt andet valgt på baggrund af deres stærke bæredygtige profil og deres engagement i at fremme udviklingen af bæredygtige måltider. Derudover sætter de en ny, tårnhøj standard for kvaliteten af offentlige måltider, der både smager fantastisk men også udfordrer status quo.


Der serveres mere end én million offentlige måltider i Danmark – hver dag

De mange daglige offentlige måltider omfatter 650.000 hovedmåltider og 380.000 mellemmåltider til forskellige befolkningsgrupper. De høje krav til offentlige måltider understreger vigtigheden af Køkkenprisen, som hylder de køkkener, der målrettet omsætter ambitiøse visioner til konkret praksis.

Juryen vil hen over sommeren besøge de nominerede køkkener.
Udnævnelsen og kåringen af vinderen af Køkkenprisen finder sted i forbindelse med arrangement ’Madfagligt Køkkentræf’ den 3. september 2024 på Tivoli Nimb Hotel.

 

Køkkenprisen er et samarbejde mellem de faglige organisationer; Kost- og Ernæringsforbundet, FOA, og 3F, der organiserer de køkkenprofessionelle, samt Landbrug & Fødevarer.


Køkkenprisen er i 2024 finansieret af Fonden for Økologisk Landbrug og NextGenerationEU.

Hold dig opdateret, og giv os feedback

Abonnér på nyt fra furesoe.dk

Find os

Furesø Kommune
CVR-nr.: 29188327
Kommunenummer: 190

Telefon: 7235 4000

Åbningstid på telefonen

Mandag - onsdag  10 - 14
Torsdag 10 - 17
Fredag 10 - 14

Ved fysisk fremmøde skal du bestille tid

Bestil tid i borgerservice

Følg os på de sociale medier

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback