Skip til hoved indholdet

Nu kan der pustes nyt liv i Bregnerød Kro

Den 29. maj 2024 vedtog byrådet en lokalplan, der blandt andet giver mulighed for hotellejligheder, café og restaurant i Bregnerød.

Realisering af hotellejligheder i Bregnerød landsby er kommet et skridt nærmere med vedtagelsen af Lokalplan 159 og Tillæg 3 til Kommuneplan 2021. Lokalplanen sikrer bevaring af den gule bygning, der er en gammel stald, hvor de rejsendes heste kunne anbringes for natten samtidig med, at der bliver mulighed for at bygge nyt. Den nye arkitektur skal have tydelige træk af datidens byggestile og materialevalg, som i dag kan findes i Bregnerød Landsby.

”Landsbyen er sådan et dejligt område, og med lokalplanen vil vi skabe mulighed for mere liv og aktivitet omkring den tidligere Bregnerød Kro. Det kan også samtidigt styrke lokalsamfundet i Bregnerød Landsby”, som netop har efterlyst, at der sker noget med stedet og bygningerne, siger Bettina Ugelvig (A) formand for Plan og Byudvikling.

Føniks A/S, der ejer Bregnerød Kro, ønsker at udvikle kroen og blandt andet etablere hotellejligheder. Det kræver en ny lokalplan og kommuneplantillæg.

“Vi er glade for, at lokalplanen er blevet vedtaget efter en længerevarende og grundig proces, hvor der er blevet taget hensyn til alt tænkeligt, der kan påvirke området. Nu kan vi gå i gang med den endelige planlægning, der skal munde ud i en hotelvirksomhed med dertilhørende funktioner til glæde for lokalområdet”, siger bestyrelsesformand Finn Skovbo Pedersen fra Føniks A/S.

”Vi ser frem til, at omdannelsen af Bregnerød Kro kan være med til at understøtte udviklingen af Bregnerød Landsby og med tiden i nye lokaler genskabe noget af fortidens stemning som kro og mødested”, siger Egil Hulgaard (C), næstformand for Plan og Byudvikling.

Se eller gense byrådsmøderne

Se optagelser fra byrådsmøder

Mål 7: Velfungerende erhvervsliv med lokale arbejdspladser og et godt handelsliv

”I 2030 er Furesø en kommune med flere lokale arbejdspladser og iværksættere samt med levende bymidter og et godt handelsliv.” Se Furesø Kommunes 2030-mål

Kontakt

Plan og Byg

Stiager 2
3500 Værløse

Ring til os

Åbningstider

Abonner på nyt fra furesoe.dk

Opret dit abonnement her

Find os

Furesø Kommune
CVR-nr.: 29188327
Kommunenummer: 190

Telefon: 7235 4000

Åbningstid på telefonen

Mandag - onsdag  10 - 14
Torsdag 10 - 17
Fredag 10 - 14

Ved fysisk fremmøde skal du bestille tid

Bestil tid i borgerservice

Følg os på de sociale medier

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback