Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder samlet Nyheder Furesø kommune har fået sit første demensvenlige seniorbofællesskab

Furesø kommune har fået sit første demensvenlige seniorbofællesskab

Der er over 400 demensvenner i Furesø. Nu er første seniorbofælleskab Hjorteparken blevet et demensvenligt partnerskab.

På foranledning af seniorbofællesskabet Hjorteparken holdt Furesø Kommunes demensteam et foredrag om demens for alle interesserede.

Hjorteparken har et stort fokus på fællesskabet og på hvordan, fællesskabet kan hjælpe, når man rammes af en demenssygdom. Derfor har de allerede tidligere inviteret til foredrag om demens.

Denne gang supplerede demensteamet med at fortælle om konkret viden om sygdommene, øvelse i hvad der bliver svært, når man lever med en demenssygdom samt fokus på hverdagsaktiviteter og demensvenlighed.

”Vi ved, at demens påvirker et menneskes hukommelse, sprog, koncentration, ens rummelige orientering og synsopfattelse. Det bliver også sværere at tænke abstrakt, dømmekraften bliver svækket, og hverdagsting som at tage tøj på og børste tænder bliver sværere”, fortæller Trine Oemann, demenskonsulent i Furesø Kommune.

Med oplægget og den nye viden er Hjorteparken nu et demensvenligt seniorbofællesskab og fik diplomer på det.

400 demensvenner i Furesø

Demensvenner og demensvenlig kommune er en del af samarbejdet mellem Furesø kommune og Alzheimerforeningen, hvor man samarbejder om at få nye demensvenner i kommunen.

Furesø kommune har over 400 demensvenner. En demensven ved noget om demens og er opmærksom på demens i hverdagen. En demensven tilbyder sin hjælp, hvis nogen har brug for det i bussen eller supermarkedet fx hvis et medmenneske virker lidt forvirret. Demensvennen holder kontakt, hvis nogen i omgangskredsen bliver syge. Få mere viden om demensvenner på Alzheimerforeningens hjemmeside: https://demensven.dk/

Demensuge i uge 19

Uge 19 er den årlige demensuge. Mandag d. 8. maj deler Trine Oemann materiale ud om sygdommen på Farum station. Demenssymbolet bliver også præsenteret på Skovgården fredag den 12. maj.

Er du allerede demensven og ønsker, at være en aktiv demensven som frivillig er du mere end velkommen til at kontakte Trine Oemann.

Kontakt

Demenskoordinator

Stiager 2
3500 Værløse
demens@furesoe.dk

Hold dig opdateret, og giv os feedback

Abonnér på nyt fra furesoe.dk

Find os

Furesø Kommune
CVR-nr.: 29188327
Kommunenummer: 190

Telefon: 7235 4000

Åbningstid på telefonen

Mandag - onsdag  10 - 14
Torsdag 10 - 17
Fredag 10 - 14

Ved fysisk fremmøde skal du bestille tid

Bestil tid i borgerservice

Følg os på de sociale medier

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback