Skip til hoved indholdet

470 elever fra 6. årgang gennemførte den årlige cyklistprøve i uge 18

Hvert år deltager alle kommunens 6. klasser i den store cyklistprøve. Cyklistprøven har eksisteret i mange år og i en årrække har prøven været arrangeret i fællesskab mellem Nordsjællands Politi og skolerne i Furesø Kommune. Cyklistprøverne blev i år afholdt den 1. – 4. maj 2023 og alle 470 cyklister klarede sig godt igennem prøven. Alle elever havde cykelhjelm på, og de fleste cykler klarede også cykeltjekket, som blev foretaget af politiet.

Hvert år kommer flere end 2000 børn i alderen 7 – 14 år på skadestuen, efter at de er kommet til skade som fodgænger eller cyklist (på landsplan). Derfor arbejder mange kommuner, skoler og forældre sammen om at ruste børnene bedre, så de tidligt bliver bevidste om faremomenter i trafikken og lærer at passe på sig selv og deres venner. (Kilde: Rådet for Sikker Trafik).

Eleverne træner både teori og praksis op til prøven, og de tjekker deres cykler i gennem, så de lever op til lovens krav om bremser, reflekser og ringeklokke.

"Mange elever er allerede selvtransporterende i 6. klasse og Furesø Kommune arbejder på, at endnu flere elever på alle skolerne i kommunen skal blive selvtransporterende. Derfor er det meget vigtigt, at eleverne har styr på færdselsreglerne og sikkerheden", fortæller Poul Erik Lehmann, Special-konsulent, Nordsjællands Politi.

Om cyklistprøven

Som en del af den obligatoriske færdselsundervisning, kan 6. klasserne tage en cyklistprøve, hvor de både trænes i teori og i praksis, og hvor cyklerne og cykelhjelmen skal være i orden. I Furesø deltager alle skolernes 6. klasser i den fælles cyklistprøve hvert forår.

Cyklistprøven er et eftersyn af klassen som cyklister. Igennem forløbet opnår eleverne en forståelse af deres egne og deres klassekammeraters evner som cyklister, både i teori og praksis og eleverne skal blandt andet være kontrollanter for hinanden.

Undervisningsmaterialet lærer eleverne at færdes i trafikken med respekt for sig selv og andre.

Cyklistprøven består af:

  • Teoritest
  • Teoriundervisning
  • Cykeltjek
  • Cykeltest

Hvad kan man selv gøre for at blive mere sikker i trafikken?

Hvis du gerne vil tjekke, om du selv kender færdselsreglerne for cyklister eller du vil tjekke, om din cykel lever op til lovens sikkerhedskrav, kan du finde både undervisningsmateriale samt masser af god information og gode råd om sikker færdsel i trafikken på www.sikkertrafik.dk 

Kontakt

Center for Dagtilbud, Skole og Forebyggelse

Stiager 2
3500 Værløse

Ring til os

Abonner på nyt fra furesoe.dk

Opret dit abonnement her

Find os

Furesø Kommune
CVR-nr.: 29188327
Kommunenummer: 190

Telefon: 7235 4000

Åbningstid på telefonen

Mandag - onsdag  10 - 14
Torsdag 10 - 17
Fredag 10 - 14

Ved fysisk fremmøde skal du bestille tid

Bestil tid i borgerservice

Følg os på de sociale medier

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback