Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder samlet Nyheder - klima Virksomhederne og Furesø Kommune styrker samarbejdet om klimaindsatsen

Virksomhederne og Furesø Kommune styrker samarbejdet om klimaindsatsen

Furesø Kommune har én af landets mest ambitiøse klimaplaner med en ambition om at være CO2-neutral i 2030. Det kræver en kæmpe indsats og et tæt samarbejde. Det lokale erhvervsliv bakker op og opfordrer til fælles klimasamarbejde.

Klima og bæredygtighed er ikke længere noget, virksomhederne kan vælge til eller fra. Det er et vilkår, som alle virksomheder skal forholde sig til. Kravene kommer både fra den nationale lovgivning og fra EU. Samtidig stiller det offentlige og virksomheder krav om bæredygtighed og CO2-neutralitet ved udbud og indkøbsaftaler. Der er ingen vej uden om. Alle virksomheder, små som store, skal gå klimavejen for at være på markedet i fremtiden.

Den erkendelse var der bred enighed om blandt virksomheder og erhvervsforeningerne i Furesø Kommune, da emnet blev drøftet på det seneste møde i kommunens fælles Erhvervskontaktudvalg.

Formanden for Furesø Industri, Mogens Brusgaard, udtrykker det således:

”Vi står på tærsklen til en dramatisk ændring af vilkårene for at drive virksomhed. De, der formår at indrette sig på kravene til klimavenlig produktion, overlever. De, der sakker bagud på klimaområdet, får det meget svært. Derfor er det helt nødvendigt, at vi lokalt arbejder tæt sammen om at hjælpe hinanden med den grønne omstilling. Vi har i Furesø et godt tilbud til alle virksomheder. Bliv klimapartner og få konkrete og gratis råd og vejledning til, hvordan du imødekommer fremtidens klimakrav. Det er et tilbud, som jeg kun kan opfordre virksomhederne til at prøve af.”

Borgmester, Ole Bondo Christensen (A) er enig:

”Vi har i Furesø et rigtigt godt samarbejde med erhvervslivet på klimaområdet, og virksomhederne har selv udformet klimapartnerskabet, så det passer til deres behov og ønsker. Vi inviterer til fælles tema- og netværksmøder med plads til at udveksle erfaringer. Samtidig bidrager Erhvervshus Hovedstaden og eksterne eksperter med konkret viden og vejledning. Det hele er gratis, og jeg kan kun opfordre flere virksomheder til at melde sig som klimapartner, så vi sammen kan komme i mål med at nedbringe CO2-belastningen.”

Fakta:

Kontakt

Erhverv

Erhvervskonsulent
Helle Christoffersen
Erhverv@furesoe.dk

Ring til os

Hold dig opdateret, og giv os feedback

Abonnér på nyt fra furesoe.dk Giv os feedback

Find os

Furesø Kommune
CVR-nr.: 29188327
Kommunenummer: 190

Telefon: 7235 4000

Åbningstid på telefonen

Mandag - onsdag  10 - 14
Torsdag 10 - 17
Fredag 10 - 14

Ved fysisk fremmøde skal du bestille tid

Bestil tid i borgerservice

Følg os på de sociale medier