Skip til hoved indholdet

Furesø blandt de bedste til at få ledige borgere i job

Jobcenter Furesø er ifølge ny opgørelse blandt de bedste i landet til at få ledige borgere i job. Det er til stor glæde for den enkelte borger og betyder samtidig færre udgifter til Furesø Kommune.

Jobcenter Furesø har markeret sig positivt i den seneste benchmark-analyse. Ifølge Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) er Furesø rykket fra en 8. plads til en 5. plads i Danmark i beskæftigelsesindsatsen for 2023.

Benchmark-analysen evaluerer kommunernes præstationer ved at sammenligne antallet af borgere på offentlig forsørgelse med de forventede tal baseret på kommunens rammevilkår.

Ifølge analysen er der 100 færre borgere på offentlig forsørgelse i Furesø, end forventet. Det svarer til ca. 12-15 millioner sparet.

”Det er rigtig glædeligt, at vi har så lav en ledighed i Furesø. Det har en markant positiv indflydelse på den enkelte borgers livskvalitet, når de finder beskæftigelse. Det har også stor betydning for eventuelle børn, at mor eller far har et arbejde, især i forhold til økonomien for den enkelte familie”, siger Helle Vallentin (Ø), udvalgsformand for Beskæftigelse og Erhverv.

Allans liv tog uventet drejning

En af de borgere, som er en del af statistikken er Allan Rask.

Allans liv tog en uventet drejning i 2019, da han blev påkørt af en bil og brækkede ryggen. Allan havde arbejdet som kok i 30 år og elskede jobbet, men måtte efter flere forsøg på at vende tilbage til erhvervet, erkende, at hans krop ikke længere kunne klare de lange timer stående. Med støtte fra Jobcentret fandt Allan en ny mulighed som chauffør for unge akademispillere i FC Nordsjælland.

”Jeg nyder jobbet at køre og tale med de unge mennesker - og så er det ovenikøbet en arbejdsplads, som betyder rigtig meget for mig at være en del af. Jobbet er fleksibelt og giver mig mulighed for at holde fri til rejser og fritidsaktiviteter. Til gengæld står jeg også til rådighed i andre perioder med kort varsel, når jeg er hjemme igen,” fortæller Allan.

Allans historie er langt fra unik, fortæller Niels Bjerre Degn (A), næstformand i Beskæftigelse og Erhverv:

”Jobcentret har netop fokus på at skabe gode matches mellem virksomhed og borger. Det er ikke usædvanligt, at det i løbet af et langt arbejdsliv bliver nødvendigt at gå ned i tid eller skifte branche. Det er muligt på grund af det tætte og konstruktive samarbejde mellem jobcentret og erhvervslivet”.

Find job i Furesø Kommune

Bliv pædagog, sosu-assistent eller noget helt tredje. Se dine muligheder her.

Er du ledig? Find hjælp her.

Helle Vallentin

Enhedslisten (Ø)

Formand for Beskæftigelse og Erhverv, medlem af Ældre og Sundhed, Byrådsmedlem
2343 4921
hlv4@furesoe.dk

Niels Bjerre Degn

Socialdemokratiet (A)

Næstformand for Beskæftigelse og Erhverv, medlem af Plan og Byudvikling, Byrådsmedlem
nbd1@furesoe.dk

Kontakt

Jobcenter Furesø

Stiager 2
3500 Værløse

Ring til os

Åbningstider

Abonner på nyt fra furesoe.dk

Opret dit abonnement her

Find os

Furesø Kommune
CVR-nr.: 29188327
Kommunenummer: 190

Telefon: 7235 4000

Åbningstid på telefonen

Mandag - onsdag  10 - 14
Torsdag 10 - 17
Fredag 10 - 14

Ved fysisk fremmøde skal du bestille tid

Bestil tid i borgerservice

Følg os på de sociale medier

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback