Skip til hoved indholdet

Nyt liv tæt på Værløse Station

Byrådet besluttede den 31. maj at vedtage en lokalplan, der tillader etagebyggeri på Kollekollevej 39.

En tidligere spejdergrund tæt på Værløse Station har stået ubebygget hen i en række år. Med byrådets vedtagelse af lokalplan 159, kan området nu erstattes af boliger og erhverv. Lokalplanen giver mulighed for en etagebebyggelse til både bolig og erhverv.

Lokalplanen bestemmer de overordnede hovedtræk i forhold til byggefelt, bygningshøjder og parkering, men stiller også krav til friarealer og områdets grønne udtryk, så det grønne område ned mod Kollekollevej og Stiager bevares.

”Jeg glæder mig til, at der kommer liv på den gamle spejdergrund. Det kommende byggeri vil orientere sig mod solsiden på Kollekollevej og skabe liv døgnet rundt på ejendommen. Ude og inde. Vi får stationsnære boliger samtidig med, at vi bevarer grønne arealer”, siger Bettina Ugelvig (A), udvalgsformand for Plan- og Byudvikling.

Næstformanden ser også perspektiver:
”Det er en attraktiv og centralt beliggende grund. Vi har ved dette byggeri haft fokus på at byudvikle tæt på stationen og Bymidten og samtidig har Arkitekturrådet sikret en høj arkitektonisk kvalitet. Jeg ser frem til at følge byggeriet”, siger Egil Hulgaard (C), næstformand for Plan- og Byudvikling.

Kollekollevej ApS har købt grunden og regner med at påbegynde projektering i løbet af efteråret 2023. Bygherre forventer, at de første borgere kan flytte ind i første del af 2025.

Kontakt

Plan og Byg

Stiager 2
3500 Værløse

Ring til os

Åbningstider

Abonner på nyt fra furesoe.dk

Opret dit abonnement her

Find os

Furesø Kommune
CVR-nr.: 29188327
Kommunenummer: 190

Telefon: 7235 4000

Åbningstid på telefonen

Mandag - onsdag  10 - 14
Torsdag 10 - 17
Fredag 10 - 14

Ved fysisk fremmøde skal du bestille tid

Bestil tid i borgerservice

Følg os på de sociale medier

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback