Skip til hoved indholdet

Informationsmøde om Ny Vestergårdsvej - se optagelsen

Den 8. marts holdt Furesø Kommune informationsmøde om det kommende arbejde med Ny Vestergårdsvej. Du kan nu se optagelserne fra mødet og springe i indholdet via kapitler.

Foto: Den sorte streg markerer udviklingsplanens afgrængsning på Ny Vestergårdsvej

Udvalget for Plan- og Byudvikling besluttede i januar 2023 at fortsætte arbejdet med en udviklingsplan for arealer på Ny Vestergårdsvej.

Derfor inviterede Furesø Kommune alle interesserede til et informationsmøde den 8. marts kl. 17-18.30 på Furesø Rådhus, Stiager 2, 3500 Værløse eller online via furesoe.dk/borgermøde.

Vision, tidsplan og proces

På mødet var der information om de politiske visioner for området, tidsplanen og den kommende proces for borger- og interessentinddragelse.

”Visionen for området er at skabe et sammenhængende økosystem med fokus på offentlig-privat samarbejde om nye velfærdsløsninger og grøn omstilling. I området skal der være plads til iværksætteri, erhverv, uddannelse og velfærdsfunktioner som eksempelvis sundhedshus, hjemmepleje, plejeboliger og tryghedsboliger. Området skal række ud mod resten af byen og være rart at færdes i med stier og grønne områder. Det er samtidig vigtigt, at det nuværende erhvervsområde ud til Kirke Værløsevej fortsat kan bevares”, siger Bettina Ugelvig (A), der er formand for Plan- og Byudvikling og tilføjer:

”Vi har tilrettelagt en proces for arbejdet med udviklingsplanen, og jeg ser meget frem til at høre borgernes tanker og ønsker til områdets fremtid. Jeg håber, at mange vil deltage i informationsmødet for at høre mere om det kommende arbejde og stille spørgsmål.”

Ud over informationsmødet den 8. marts, fortsættes dialogen med de tilstødende grundejerforeninger og erhvervsdrivende, lige som øvrige borgere og foreninger også vil få mulighed for at bidrage. Dette kan man høre mere om på informationsmødet. 

Fokus på trafik

I det tidligere arbejde med arealerne på Ny Vestergårdsvej, var der i efteråret 2021 en for-høring om ændring af kommuneplanrammerne for erhvervsområdet. For-høringen viste, at trafiksikkerhed er et stort opmærksomhedspunkt, bl.a. for naboerne i villakvarteret.

Et vigtigt fokus i det videre arbejde er derfor at skabe nye løsninger samt god opkobling til det eksisterende vejnet. Der er både skole og fritidsaktiviteter i nærområdet, og Læssevej er en central adgangsvej fra området til bymidten. Derfor er det et vigtigt element i udviklingsplanen, at trafikken fra nye anvendelser kan afvikles både på Ny Vestergårdsvej, Læssevej og Kirke Værløsevej.

Kontakt

Plan og Byg

Stiager 2
3500 Værløse

Ring til os

Åbningstider

Abonner på nyt fra furesoe.dk

Opret dit abonnement her

Find os

Furesø Kommune
CVR-nr.: 29188327
Kommunenummer: 190

Telefon: 7235 4000

Åbningstid på telefonen

Mandag - onsdag  10 - 14
Torsdag 10 - 17
Fredag 10 - 14

Ved fysisk fremmøde skal du bestille tid

Bestil tid i borgerservice

Følg os på de sociale medier

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback