Afgørelse
Miljøvurdering af Kommuneplan 2025
Furesø Kommune er i gang med at udarbejde forslag til Kommuneplan 2025 og har vurderet at forslaget er omfattet af krav om miljøvurdering jf. miljøvurderingsloven § 8, stk. 1., da planen udarbejdes indenfor fysisk planlægning og fastlægger rammer for fremtidige anlægstilladelser til projekter på miljøvurderingslovens bilag 2.
Miljøvurdering af forslag til Kommuneplan 25
Formålet med at miljøvurdere forslaget til Kommuneplan 2025 er at synliggøre og vurdere planens potentielle miljømæssige konsekvenser (både positive og negative), som kan danne baggrund for eventuelle tilretninger af planen frem mod den endelige vedtagelse. Temaer, retningslinjer og rammer i Kommuneplanen, som videreføres uændret fra den gældende Kommuneplan 2021, skal ikke miljøvurderes. Det er således de ændringer i planens indhold, som er med til at definere rammer for fremtidige anlægstilladelser, der er omfattet af forpligtelsen til miljøvurdering. Miljøvurderingen præsenteres i en miljørapport, og vil blive offentliggjort på kommunens hjemmeside samtidig med planforslaget.
Før miljørapporten udarbejdes, skal dens indhold afgrænses. Der skal redegøres for, hvilke miljøfaktorer der skal indgå i vurderingen og hvilken metode, der anvendes. På baggrund af den indledende vurdering af miljøfaktorer, er de valgte emner til nærmere vurdering i miljørapporten:
Flora, fauna og biodiversitet
Trafik
Støj og vibrationer
Jordareal
Overfladevand
Grundvand
Emission af klimagasser
Klimatilpasning
Materielle goder
Landskab
Kulturarv
Høring af berørte myndigheder
Jævnfør miljøvurderingslovens § 32 skal den myndighed, der tilvejebringer en plan med tilhørende miljøvurdering, foretage en høring af berørte myndigheder, inden der tages endelig stilling til, hvor omfattende og detaljerede oplysninger, der skal indgå i miljørapporten:
Byggemyndigheden i Furesø Kommune
Vejmyndigheden i Furesø Kommune
Naturmyndigheden i Furesø Kommune
Miljømyndigheden i Furesø Kommune
Rudersdal Kommune
Ballerup Kommune
Herlev Kommune
Allerød Kommune
Egedal Kommune
Region Hovedstaden
Furesø Museer
Museum Nordsjælland
Novafos
Naturstyrelsen
Plan – og landdistriktsstyrelsen
Foreløbig proces for Kommuneplan 25 og miljøvurdering
Når kommunalbestyrelsen har vedtaget planforslaget med miljørapporten, udsendes disse i offentlig høring. Efter høringen tages der politisk stilling til høringssvar og der udarbejdes en sammenfattende redegørelse, der beskriver hvordan miljøhensyn er inddraget i planlægningen.
Når kommuneplanen er endeligt vedtaget, offentliggøres den sammen med miljørapporten og den sammenfattende redegørelse. Se foreløbig tidsplan og proces for miljøvurdering her:
5. juli – 5. aug. 2024 |
Høring af berørte myndigheder om afgrænsning af miljørapportens indhold |
Aug. – sep. 2024 |
Udarbejdelse af miljørapport |
Okt. 2024 |
Politisk behandling af planforslag og miljørapport |
Nov. 2024 - jan. 2025 |
Min. 8 ugers offentlig høring af planforslag og miljørapport |
Marts 2025 | Forventet endelig vedtagelse af Kommuneplan 25 |
Februar 2025 |
Offentliggørelse af Kommuneplan 25 |
Retsgrundlag
Udarbejdelsen af Kommuneplan 2025 sker i henhold til bestemmelserne i Planloven, LBEK. nr. 572 af 29. maj 2024.
Gennemførsel af miljøvurderingen sker i henhold til bestemmelserne i Miljøvurderingsloven, LBEK. nr. 4 af 3. januar 2023 samt Miljøvurderingsbekendtgørelsen BEK. nr. 806 af 14. juni 2023.
Klagevejledning
Du kan klage over denne afgørelse til Planklagenævnet for så vidt angår retlige spørgsmål vedrørende afgørelsen.
Ved retlige spørgsmål forstås, at man fx kan klage, hvis man mener, at vi ikke har haft hjemmel til at træffe afgørelsen. Derimod kan man ikke klage, hvis man er af den opfattelse, at vi burde have truffet en anden afgørelse.
Du skal indgive din klage inden for 4 uger fra afgørelsen efter, at du har modtaget denne afgørelse.
Afgørelsen er offentliggjort den 5. juli 2024.
Klageberettigede er ansøgeren og enhver med retlig interesse i sagens udfald. Herudover kan erhvervsministeren og landsdækkende foreninger og organisationer klage over afgørelsen, jf. planlovens § 59.
Du kan klage efter planloven via Nævnenes Hus på naevneneshus.dk. Klik derinde på Start din klage og klik dig frem til Planklagenævnet. Her kan du finde yderligere informationer om processen og gebyrer. Det fremgår derinde, at klagen skal indgives via et system kaldet ”klageportalen”, at klage sendt via e-mail eller brev bliver afvist, men at man dog i særlige tilfælde kan blive fritaget for at bruge klageportalen.
Hvis du vil indbringe afgørelsen for domstolene, skal dette ske inden 6 måneder fra afgørelsens modtagelse, jf. planlovens § 62.
Informationer
Dokumentation & Tilladelser
Abonnér på Høringsportalen
Har du lyst til at få opdateringer på høringer direkte i din indbakke? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev, hvor vi løbende holder dig opdateret