Skip til hoved indholdet

Brevstemmer

Alle vælgere kan brevstemme til og med torsdag den 6. juni i stedet for at møde op og afgive stemme på valgstedet på selve valgdagen. I Furesø Kommune kan du brevstemme i Borgerservice i Farum uden tidsbestilling og i Borgerservice i Værløse ved at bestille tid hjemmefra eller ved fremmøde.

Du kan brevstemme til EU-valget til og med torsdag den 6. juni.


Hvor kan man brevstemme torsdag den 6. juni? 

Farum Bibliotek & Borgerservice, Kulturtorvet 12, 3520 Farum

Torsdag: Kl. 10-13 - uden tidsbestilling

Værløse Bibliotek & Borgerservice, Bymidten 48, 3500 Værløse

Torsdag: kl. 12-17 - Det er ikke længere muligt at bestille tid til at brevstemme - men du kan blot møde op i tidsrummet. Det er også muligt at brevstemme på Rådhuset indtil kl. 16.00.

Furesø Rådhus - Stiager 2, 3500 Værløse

Torsdag: Kl. 10-16 - uden tidsbestilling


Hvem kan brevstemme

Alle kan brevstemme. Du kan også brevstemme flere gange, hvis du f.eks. har fortrudt dit første valg. Det vil altid være den sidst afgivne brevstemme, der tæller. Hvis du har brevstemt, kan du ikke også stemme på valgdagen. 

Husk at medbringe legitimation så som kørekort eller sundhedskort.

Brevstemmer

Hvis du er syg, eller på anden måde fysisk ikke er i stand til at forlade dit hjem, kan du søge om at brevstemme hjemmefra. Modtager du hjemmepleje eller sygepleje vil de hjælpe dig med, hvordan du skal gøre. 

På dagen, hvor du skal afgive brevstemme, vil der komme 2 personer hjem til dig. Har du brug for hjælp til at afgive din brevstemme, kan de hjælpe dig, men du har også mulighed for selv af udpege en person. Stemmemodtagerne har tavshedspligt.

Fra mandag den 13. maj til tirsdag den 28. maj kl. 18 kan du ansøge om at brevstemme i eget hjem. Du kan finde blanket til ansøgning om at brevstemme i hjemmet her:
Ansøgning om at brevstemme i hjemmet

Du kan enten ringe til Borgerservice på 72 35 40 00 og få en tid med det samme til, hvornår brevstemmemodtagerne besøger dig, eller du kan indsende en blanket, som du kan finde på hjemmesiden her når vi modtager den fra ministeriet. 

Får du besøg af Furesø Kommunes hjemmepleje, har de blanketter du kan udfylde, eller de kan hjælpe med at ansøge for dig pr. telefon.

Det er planlagt, at kommunens brevstemmemodtagere tager ud i hjemmene i perioden mandag den 27. maj til tirsdag den 4. juni. Du vil modtage besked fra Borgerservice om, hvornår du får besøg. 

Beboere på kommunens plejehjem, plejecentre mv. vil få besøg af kommunens brevstemmemodtagere i uge 21.  Vælgere, der er indlagt på sygehuse, har mulighed for at brevstemme. Personalet på sygehuset vil foretage det fornødne. Indsatte i fængsler kan brevstemme, hvor også personalet vil foretage det fornødne. 

Hvis du ønsker nærmere oplysninger, kan du henvende dig til Borgerservice på telefon 72 35 40 00 eller læse om brevstemmer på Indenrigs- og sundhedsministeriets hjemmeside.

Kontakt

Valgkontoret

Stiager 2
3500 Værløse
valg@furesoe.dk

Abonner på nyt fra furesoe.dk

Opret dit abonnement her

Find os

Furesø Kommune
CVR-nr.: 29188327
Kommunenummer: 190

Telefon: 7235 4000

Åbningstid på telefonen

Mandag - onsdag  10 - 14
Torsdag 10 - 17
Fredag 10 - 14

Ved fysisk fremmøde skal du bestille tid

Bestil tid i borgerservice

Følg os på de sociale medier

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback