Den offentlige transport i Furesø Kommune administreres af MOVIA og DSB.

Planlæg din rejse på Den Offentlige Transport (DOT)

Sådan planlægger kommunen bustrafikken

Furesø Kommune samarbejder med Trafikselskabet Movia og nabokommuner om at tilrettelægge den kollektive bustrafik så optimalt som muligt inden for den givne økonomiske ramme.

På baggrund heraf afgiver kommunen hvert år inden 1. maj en trafikbestilling til Movia. Fra fremsat ønske om ændring til effektuering er der oftest en planlægningshorisont på knapt to år.
Movia fungerer som rådgiver for kommunerne i forbindelse med tilrettelæggelsen af busdriften.

Det er Movia, der udarbejder køreplaner, står for trafikinformation og har ansvaret for den daglige drift af busserne.

Kilde: Movia

Furesø Kommune er tilsluttet Flextur-ordning

Flextur er alternativet til dig, der har for langt til kollektiv trafik, eller bare har behov for at komme nemt og bekvemt fra A til B uden skift. Turen går fra kantsten til kantsten. Du kan tage bussen til byen for at købe ind og tage en Flextur tilbage, så du og dine varer bliver kørt lige til adressen. Du skal bare huske at bestille hjemturen senest to timer før, du skal bruge den, og gerne i forbindelse med, at du bestiller en eventuel udtur. Flexturen kan køres i tidsrummet mellem kl. 6 og 23 (turen skal være påbegyndt inden for dette tidsrum).

Du kan køre mellem de ca. 30 tilmeldte Flexturskommuner - også selvom du ikke er borger i én af kommunerne. Se de tilmeldte kommuner på moviatrafik.dk/flextur.

I Furesø Kommune er prisen kommunetakst, hvilket er 24 kroner inkl. 10 km kørsel, 6 kroner pr. ekstra km. Gælder kun ved kørsel internt i kommunen.
Ved kørsel til andre kommuner gælder Grundtaksten.

Grundtaksten er 36 kroner inkl. 10 km kørsel, 6 kroner pr. ekstra km. Hvis der bestilles online er 10 pct. på både taksten og ekstra km.

Man skal være klar til at blive hentet fra 5 minutter før til 15 minutter efter det oplyste afhentningstidspunkt.

Flextur til børn

Et barn, der er fyldt 15 år kan få NemID, og skal selv oprette en kundeprofil på movia.flextrafik.dk, for at bestille flexture. Børn betaler halv pris indtil de fylder 16 år.

Børn under 15 år kan ikke få NemID og kan derfor ikke have egen kundeprofil. I stedet kan du som forældre (eller anden voksen) få tilknyttet en særlig kundetilladelse til din kundeprofil, så du kan bestille ture til dit barn. Det gør du ved at skrive til flextrafik@moviatrafik.dk. Du skal oplyse dit navn og kundenummer. Du skal skrive, at du ønsker en kundetilladelse til et barn og oplyse barnets fødselsdato. Du modtager en mail fra flextrafik, når kundetilladelsen er oprettet.

Flextur med børnerabat kan også bestilles på tlf. 70 26 27 27 i Movias Kundecenter.

Opret dig som kunde og bestil din flextur

Flextur kan bestilles online her eller kontakt 7026 2727.

Seneste nyt om offentlig transport i Furesø
Kirke Værløse, sne (2)
Nyhed

Sådan rydder vi sne

Når sneen falder ruller snerydningskøretøjerne ud. Også private grundejere har ansvar for snerydning og glatførebekæmpelse ud for deres grund.

424668396 10231489092800966 6829046901195540399 N
Pressemeddelelse

Smil til skolepatruljerne i den sureste uge

I Furesø Kommune står 134 elever klar som skolepatrulje hver morgen. Det er så sejt! Derfor får eleverne besøg af en betjent fra Nordsjællands Politi…

Skilt, Furesø Kommune i snevejr, Stiager, vinter, januar 2016
Nyhed

Status på snerydningen i januar 2024

Det er glat i Furesø. Danmark har oplevet et usædvanligt hårdt vintervejr. Driftsgårdens folk har knoklet for at følge med vejrliget, spredt 600 tons…

Snevejr
Nyhed

Bliv orienterede om glatte veje på vintertrafik.dk

Vil man som borger vide, hvor det er særligt glat, kan vi anbefale at tilmelde sig nyheder fra vintertrafik.dk. Siden styres af Vejdirektoratet. Her m…

Flextrafik, Movia
Nyhed

Det bliver dyrere at køre med Flextrafik

Fra slutningen af januar 2024 bliver den almindelige brug af Flextrafik dyrere. Fra 1. april 2024 bliver handicapkørsel med flextrafik også dyrere.

Bus Til Høring
Pressemeddelelse

Høring: Ny buslinje mellem Værløse og Jonstrup

Et forslag til busbetjeningen for 2024 er i høring frem til den 17. oktober 2023. Furesø Kommune foreslår en ny buslinje fra Værløse til Måløv via Jon…

Kontakt

Vej, Trafik og Grøn Omstilling

Stiager 2
3500 Værløse
Tlf.: 7235 5355

Telefontider

Mandag til onsdag samt fredag kl. 11-14

Torsdag kl. 14-17