Den offentlige transport i Furesø Kommune administreres af MOVIA og DSB.

Planlæg din rejse på Den Offentlige Transport (DOT)

Sådan planlægger kommunen bustrafikken

Furesø Kommune samarbejder med Trafikselskabet Movia og nabokommuner om at tilrettelægge den kollektive bustrafik så optimalt som muligt inden for den givne økonomiske ramme.

På baggrund heraf afgiver kommunen hvert år inden 1. maj en trafikbestilling til Movia. Fra fremsat ønske om ændring til effektuering er der oftest en planlægningshorisont på knapt to år.
Movia fungerer som rådgiver for kommunerne i forbindelse med tilrettelæggelsen af busdriften.

Det er Movia, der udarbejder køreplaner, står for trafikinformation og har ansvaret for den daglige drift af busserne.

Kilde: Movia

Furesø Kommune er tilsluttet Flextur-ordning

Flextur er alternativet til dig, der har for langt til kollektiv trafik, eller bare har behov for at komme nemt og bekvemt fra A til B uden skift. Turen går fra kantsten til kantsten. Du kan tage bussen til byen for at købe ind og tage en Flextur tilbage, så du og dine varer bliver kørt lige til adressen. Du skal bare huske at bestille hjemturen senest to timer før, du skal bruge den, og gerne i forbindelse med, at du bestiller en eventuel udtur. Flexturen kan køres i tidsrummet mellem kl. 6 og 23 (turen skal være påbegyndt inden for dette tidsrum).

Du kan køre mellem de ca. 30 tilmeldte Flexturskommuner - også selvom du ikke er borger i én af kommunerne. Se de tilmeldte kommuner på moviatrafik.dk/flextur.

I Furesø Kommune er prisen kommunetakst, hvilket er 24 kroner inkl. 10 km kørsel, 6 kroner pr. ekstra km. Gælder kun ved kørsel internt i kommunen.
Ved kørsel til andre kommuner gælder Grundtaksten.

Grundtaksten er 36 kroner inkl. 10 km kørsel, 6 kroner pr. ekstra km. Hvis der bestilles online er 10 pct. på både taksten og ekstra km.

Man skal være klar til at blive hentet fra 5 minutter før til 15 minutter efter det oplyste afhentningstidspunkt.

Flextur til børn

Et barn, der er fyldt 15 år kan få NemID, og skal selv oprette en kundeprofil på movia.flextrafik.dk, for at bestille flexture. Børn betaler halv pris indtil de fylder 16 år.

Børn under 15 år kan ikke få NemID og kan derfor ikke have egen kundeprofil. I stedet kan du som forældre (eller anden voksen) få tilknyttet en særlig kundetilladelse til din kundeprofil, så du kan bestille ture til dit barn. Det gør du ved at skrive til flextrafik@moviatrafik.dk. Du skal oplyse dit navn og kundenummer. Du skal skrive, at du ønsker en kundetilladelse til et barn og oplyse barnets fødselsdato. Du modtager en mail fra flextrafik, når kundetilladelsen er oprettet.

Flextur med børnerabat kan også bestilles på tlf. 70 26 27 27 i Movias Kundecenter.

Opret dig som kunde og bestil din flextur

Flextur kan bestilles online her eller kontakt 7026 2727.

Seneste nyt om offentlig transport i Furesø
Bontour Photo Credit A.S.O Pauline Ballet Alex Broadway
Nyhed

Store trafikale ændringer for cyklister, bilister og brugere af den kollektive trafik

Fredag den 1. juli afvikles enkeltstarten i Tour de France Grand Départ i København. Det vil påvirke trafikken og parkeringsforholdene i og omkring Kø…

Bus
Nyhed

OBS: ÆNDRET LOKATION: Så er 'Udviklingsplan for kollektiv trafik' i høring

Furesø Kommune har sammen med Movia udarbejdet en udviklingsplan for kollektiv trafik, som nu bliver sendt i høring.