I 2020 gik Furesø Industri, Furesø Erhvervsforening og Furesø Kommune sammen om en indsats, der skulle matche jobsøgende akademikere med lokale virksomheder. Formålet var, at virksomhederne kunne få hjælp til afgrænsede opgaver i en kortere periode samtidig med at ledige borgere hjælpes i job. Det kan være en stor mundfuld at kaste sig ud i en ny ansættelse. I stedet kan man gøre sig erfaringer med at få hjælp til mindre, tidsbegrænsede opgaver.

Du kan stadig få hjælp af jobcentret til at ansætte en dygtig akademiker i en kortere eller længere periode. 

Akademikere - nøglen til vækst
Ofte stillede spørgsmål
 • Hvorfor ansætte en akademiker?

  Virksomheder ansætter primært akademikere af to grunde: For at sætte turbo på væksten, eller fordi markedsvilkårene kræver nye kompetencer. Flere undersøgelser viser, at akademikerenes faglighed og kompetencer bidrager til at skabe vækst i virksomhederne.

 • Hvordan kan et forløb se ud?

  Jobcentret har lavet et pakkeforløb, som starter med en kort praktik efterfulgt af en ansættelse, der varer i det antal uger, opgaven kræver. Det er fleksibelt, hvordan I tilrettelægger forløbet og hvor længe I ansætter.

 • Hvilke opgaver kan en akademiker varetage?

  Akademikere kan varetage en bred vifte af opgaver i virksomhederne. Der kan være tale om afgrænsede opgaver i en tidsbegrænset periode. Opgaverne kan være inden for emner som for eksempel økonomi, kommunikation, HR og bæredygtighed.

 • Hvordan finder vi den rette kandidat?

  Jobcentret hjælper med at finde et par kandidater, der egner sig til den opgave, I har brug for hjælp til. Herefter kommer en virksomhedskonsulent og de potentielle kandidater forbi hos jeres virksomhed.

Kontakt

Furesø Jobcenter

Hvedemarken 3-5
3520 Farum
Tlf.: 7235 5100

Åbningstider
Telefon og ekspedition
Mandag til onsdag kl. 10-14
Torsdag kl. 10-17
Fredag kl. 10-14

Virksomhedsteam

Hvedemarken 3-5
3520 Farum

Tlf.: 7235 5100