Økologi i Furesø

I Furesø Kommunes køkkener producerer medarbejderne mad med gennemsnitligt 70 % økologi.

Omlægningen fra konventionel produktion af mad er sket på fem år ved at uddanne medarbejderne i køkkenerne, så de har fået den viden, der er nødvendig for at lave økologisk mad indenfor det eksisterende budget. I 2013 var økologiprocenten 17 %. Efter fem års indsats strøg økologiprocenten i vejret og var i 2017 på 65 %! I 2019 er økologiandelen steget med endnu et nøk og ligger på 70 %. Medarbejderne i Furesø Kommunens egne køkkener er uddannet i at lave økologisk mad for EU-midler.

Økologisk Landsforening roser Furesø Kommune

Med omlægningen går Furesø Kommune forrest og viser vejen for andre kommuner, der vil være med til at fremme økologi i Danmark – til gavn for vores natur, miljø og dyr. Og selvfølgelig ikke mindst til glæde for de borgere, som får mad, der i højere grad laves fra bunden af gode, rene råvarer uden rester af sprøjtegift” siger Rikke Thorøe Grønning, chefkonsulent for Foodservice, Økologisk Landsforening. Læs mere på okologi.dk

  • Økologisk, sundere og mere klimavenlig mad

    Medarbejderne i Furesø Kommunens egne køkkener er uddannet i at lave økologisk mad for EU-midler. Maden, der nu serveres fra Furesø Kommunes køkkener, er lavet af årstidens friske råvarer, og der bruges  mindre kød, flere bælgfrugter, gryn og grønt end tidligere, og maden laves samtidig indenfor det oprindelige budget.

    Maden i Furesø Kommunes køkkener er altså både sundere og mere klimavenlig som konsekvens af økologiomlægningen

  • Økologiprocenter i Furesø Kommunes køkkener

    Omlægningen sker under hensyntagen til borgere med særlige behov, eksempelvis plejecentrene. Alle køkkentyper er med og herunder ses den gennemsnitlige økologiprocent indenfor de forskellige områder. I Furesø Kommunes egne køkkener er økologiprocenten:

    Daginstitutioner 90 % 
    Skoler 77 % 
    FFO og Klub 67 % 
    Øvrige 54 % 
    Ældre Køkkener 37 %

    Furesø Kommunes køkkener og de private køkkener ligger samlet set på 63 % økologi. Furesø Kommunes køkkener har gennemsnitlig 70 % økologi.

    Se den fulde økologiopgørelse her. 

  • Det Økologiske Spisemærke

    Økologiprocenterne bliver kontrolleret af Fødevarestyrelsen, og på den baggrund har 50 køkkener i Furesø Kommune fået tildelt det statskontrollerede Økologiske Spisemærke.

    Furesø Kommunes langsigtede mål er, at alle køkkener har 80 % økologi i 2020, et mål som 37 af kommunens 67 køkkener allerede har opnået i 2018. For at holde fast i resultaterne og nå 80 % økologi i 2020 samarbejder Furesø Kommune med omlægningskonsulenterne i Øko+. Se mere i Miljø og Klimapolitik 2014.

  
Økologi
Claus Torp, by- og kulturdirektør, 2018, Foto Ebbe Forup
Pressemeddelelse

Ny by- og kulturdirektør har miljøet med i bagagen

Naturbeskyttelse, bæredygtighed og grøn omstilling står højt på dagsordenen i Furesø, der nu henter Claus Torp, nuværende vicedirektør i Miljøstyrelse…