Omlægningen fra konventionel produktion af mad er sket på fem år ved at uddanne medarbejderne i køkkenerne, så de har fået den viden, der er nødvendig for at lave økologisk mad indenfor det eksisterende budget. I 2013 var økologiprocenten 17 %. Efter fem års indsats strøg økologiprocenten i vejret og var i 2017 på 65 %! Medarbejderne i Furesø Kommunens egne køkkener er uddannet i at lave økologisk mad for EU-midler.

Økologisk Landsforening roser Furesø Kommune

Med omlægningen går Furesø Kommune forrest og viser vejen for andre kommuner, der vil være med til at fremme økologi i Danmark – til gavn for vores natur, miljø og dyr. Og selvfølgelig ikke mindst til glæde for de borgere, som får mad, der i højere grad laves fra bunden af gode, rene råvarer uden rester af sprøjtegift” siger Rikke Thorøe Grønning, chefkonsulent for Foodservice, Økologisk Landsforening. Læs mere på okologi.dk

  
Økologimærkerne
Claus Torp, by- og kulturdirektør, 2018, Foto Ebbe Forup
Pressemeddelelse

Ny by- og kulturdirektør har miljøet med i bagagen

Naturbeskyttelse, bæredygtighed og grøn omstilling står højt på dagsordenen i Furesø, der nu henter Claus Torp, nuværende vicedirektør i Miljøstyrelse…