Økologi i Furesø

I Furesø Kommunes køkkener producerer medarbejderne mad med gennemsnitligt 65 % økologi.

Omlægningen fra konventionel produktion af mad er sket på fem år ved at uddanne medarbejderne i køkkenerne, så de har fået den viden, der er nødvendig for at lave økologisk mad indenfor det eksisterende budget. I 2013 var økologiprocenten 17 % og er efter fem år er økologiprocenten oppe på 65 % i 2017. Medarbejderne i Furesø Kommunens egne køkkener er uddannet i at lave økologisk mad for EU-midler.

Økologisk Landsforening roser Furesø Kommune

Med omlægningen til 64 % økologi går Furesø Kommune forrest og viser vejen for andre kommuner, der vil være med til at fremme økologi i Danmark – til gavn for vores natur, miljø og dyr. Og selvfølgelig ikke mindst til glæde for de borgere, som får mad, der i højere grad laves fra bunden af gode, rene råvarer uden rester af sprøjtegift” siger Rikke Thorøe Grønning, chefkonsulent for Foodservice, Økologisk Landsforening. Læs mere på okologi.dk

  
Økologi
Miljødag på Værløse Bymidte, april 2018
Nyhed

Søg midler fra Miljøinitiativpuljen

Har du en god ide, der kan gavne vores fælles natur, miljø, klima eller kommunens grønne omstilling? Så er det nu, du kan søge tilskud til at realiser…

Claus Torp, by- og kulturdirektør, 2018, Foto Ebbe Forup
Pressemeddelelse

Ny by- og kulturdirektør har miljøet med i bagagen

Naturbeskyttelse, bæredygtighed og grøn omstilling står højt på dagsordenen i Furesø, der nu henter Claus Torp, nuværende vicedirektør i Miljøstyrelse…