Gå til sidens indhold

Få hjælp til at fastholde dit arbejde ved sygdom

Er du blevet syg, har Furesø Kommune en række tilbud, der kan hjælpe dig til at fastholde dit job

Furesø Fastholdelse er et tilbud om hjælp til genoptagelse af arbejde efter sygdom, og forebyggelse af sygemeldinger på grund af stress. Det er et tilbud til alle Furesøborgere og borgere fra andre kommuner, som er ansat i virksomheder med adresse i Furesø.

Fastholdelse af langtidssygemeldte

Det kan være svært at komme tilbage efter en lang sygemelding. I Furesø Kommune opsøger Furesø Fastholdelse aktivt alle langtidssygemeldte Furesøborgere og deres arbejdsgivere for at tilbyde støtte i forbindelse med genoptagelse af arbejdet. Furesø Fastholdelse tilbyder blandt andet gratis rådgivning om arbejdsfastholdelse til borger og virksomhed, fortrolige coachingsamtaler til borgeren, samt deltagelse i rundbordsmøder på arbejdspladsen.

Forebyggelse af sygemeldinger på grund af stress

Med den rette støtte i tide kan stress forebygges. Derfor omfatter Furesø Fastholdelse også henvendelser fra borgere, der er i fare for at blive sygemeldt med stress.

Har du brug for hjælp i forbindelse med dit job, kan du kontakte ledende fastholdelseskonsulent.

Indsatsen varetages af den private virksomhed Come-Back.

Du kan anmode om en fastholdelsesplan

Er du sygemeldt og forventes du ikke at vende tilbage i arbejde indenfor 8 uger fra første sygedag? Så kan du anmode om, at du og din arbejdsgiver sammen udarbejder en såkaldt fastholdelsesplan.

Formålet med fastholdelsesplanen er, at du som medarbejder kan vende hurtigere tilbage til jobbet end ellers. Typisk vil man i planen fokusere på redskaber, opgaver og arbejdstid og eksempelvis foreslå, at medarbejderen i en periode varetager jobfunktioner i virksomheden, som er mindre belastende. Men planen kan også med fordel tage højde for, hvad der skal ske på det mere personlige og kollegiale niveau.

Arbejdsgiveren har ret til at afslå anmodningen.

Furesø Jobcenter

Hvedemarken 3-5