Logo Fremtidsværkstedet

Fremtidsværkstedet er Furesø kommunes lokale makerspace, som har lokaler på den gamle Bybækskole i Farum, Paltholmterrasserne 1, 3520 Farum.

Her rustes folkeskoleelever til de måske vigtigste kompetencer i det 21. Århundrede. Eleverne arbejder med designprocesser og færdigheder indenfor teknologiforståelse, herunder praksisnære og håndværksbaserede tilgange til problemløsning og innovation. Eleverne får mulighed for at stifte bekendtskab med programmering af forskellige teknologier og digitale værktøjer. Der arbejdes med elevernes egne innovative idéer, som udvikles og skabes som prototyper.

Fremtidsværkstedet har 3Dprintere, lasercuttere, folieskærere, medieværksted, træværksted samt alverdens programmérbare robotter og dimser til både begyndere og eksperter. 

Fremtidsværkstedet understøtter og afvikler mange forskellige typer skoleforløb i løbet af et skoleår, som spænder over 1.-9. klasse, samt gruppeordninger og mellemformer. Forløbene kan variere mellem et par timer og op til to skoledage, og er et samarbejde mellem Fremtidsværkstedet og lærerne.

Billede, proces 1

På Fremtidsværkstedet får eleverne:

 • Nye læringsrammer som gør det muligt at opdage og afprøve nye færdigheder og kompetencer af gennem praksis- og anvendelsesorienteret undervisning
 • Erfaring med digitale teknologier og tilegnelse af de 21. århundredes kompetencer
 • Erfaring med virkelighedsnære problemstillinger og samarbejde med lokale virksomheder
 • Et større udsyn og viden om job og uddannelsesmuligheder, samt kendskab til egne interesse og styrke

 

Følg med i hverdagen på Fremtidsværkstedets instagram @fremtidsvaerkstedet: https://www.instagram.com/fremtidsvaerkstedet/?hl=da 

 • TECHelevambassadører

  Udover afvikling af forløb for skoleklasser i kommunen, huser Fremtidsværkstedet 30 TECHambassadører fra 5.-9. klasse, som bruger 12 udvalgte skoledage, fordelt over skoleåret, på at fordybe sig i teknologier og fede projekter.  TECHambassadørerne tilbydes også en række tilbud i fritiden, herunder masterclasskurser, deltagelse i kommunale arrangementer og virksomhedspraktik.

  TECHelevambassadører er elever, der:

  • Går i 5.-9. klasse på en skole i Furesø Kommune
  • Godt kan lide teknologi, programmering, er kreativ osv..
  • Har brug for en anderledes skoledag. fx keder sig i skolen eller har brug for at få succes med andet en dansk, matematik osv, eller har brug for et nyt fællesskab med nogen, som har samme interesser
  • Har mod på at lære nye ting
  • Har mod på at lære fra sig, og vise andre hvordan

  (Det er ikke en forudsætning at man har kendskab til programmering eller er ekspert inden for teknologi)

  Her kan du læse mere om Fremtidsværkstedets TECHambassadører.

  Vi åbner op for nye ansøgere igen i maj 2024, hvor der vil komme et ansøgningslink her på siden. 

 • Fritidstilbud

  UNGfuresø:

  Fremtidsværkstedet samarbejder med UNGfuresø (ungdomsskolen). UNGfuresøs aktiviteter er for unge, som går i 6. klasse og op til 18 år. 

  Her udbydes følgende hold i samarbejde med fremtidsværkstedet: 

  Escape Room

  Kreafestival

  Dronehold

  3D print og lasercut

  Pop-up eftermiddage (hold øje med @UNGfuresoe på instagram)

   

  Læs mere på UNGfuresøs hjemmeside her: 
  https://www.ungdomsskole.dk/ 

   

  Sommerferieaktiviteter:
  Fremtidsværkstedets sommerferieaktivitetshold er for 4.-7. klasses elever. Her designer vi plakater, 3D printer, trykker på t-shirts og arbejder med lasercutter. Tilmelding åbner i maj. 

  Læs mere her:
  https://www.furesoe.dk/sommerferieaktiviteter

 • Til lærerne

  Besøg Fremtidsværkstedet med din klasse:

  Fremtidsværkstedet udbyder en lang række undervisningsforløb, som lærerne på kommunens folkeskoler kan booke til deres klasser. Kataloget for skoleåret 2023/24 kan ses her

  Book teknologier og udstyr:

  Lærere og pædagoger kan booke og låne teknologier og udstyr på Fremtidsværkstedets teknologiudlåns-hjemmeside: https://fremtid.studiesites.dk/ 

  Her kan du blive inspireret til lån af teknologier, med udgangspunkt i forskellige tilgange. Eks. målgruppe, fag og type af teknologi.

  Man kan booke teknologierne i op til 3 uger, og de leveres og afhentes på skolen ved bookingstart, eller op til 3 dage før. De leveres på skolens kontor eller PLC.

  Eksempler på teknologier:

  Podcastudstyr, mikrofoner, 360-kamera

  3D-printere, folieskærere

  Micro:bits, MakeyMakey

  LEGO Spike

  VR briller, Merge Cube

  Beebots, ozobot, Kubo

Billede, proces 2
Samarbejdspartneres Fremtidsværksetdet
Fremtidsværkstedets samarbejdspartnere

Kontakt

Fremtidsværkstedet

Paltholmterrasserne  1
3520 Farum
Tlf.:7216 5187
E-mail: fremtidsvaerkstedet@furesoe.dk