Skip til hoved indholdet

Byggesagsbehandleren kan vejlede dig

Læs hvordan, du kan få hjælp fra byggesagsbehandleren og hvornår, det er en god ide at tage fat i en rådgiver.

Byggesagsbehandlerne kan vejlede dig og oplyse om de gældende regler i bygningsreglementet og henvise til lokalplaner. De kan for eksempel oplyse om, hvor på grunden man må bygge, hvor højt og hvor langt til skel osv. (i fagsprog kaldet bebyggelsesregulerende bestemmelser).

Byggesagsbehandlerne kan også hjælpe dig med oplysninger om nogle byggetekniske forhold for eksempel kravene til brandforhold og energiforbrug.

Byggesagsbehandlerne løser dog ikke byggetekniske problemer og kan ikke rådgive dig. De kender som udgangspunkt ikke dit hus så godt, at de kan eller må hjælpe med løsninger på de problemer, der kan opstå i forbindelse med en byggesag.

Kontakt os

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Plan og Byg mandag-tirsdag og torsdag-fredag i tidsrummet 12:30-13:30.

Bemærk, at der er lukket for telefonisk henvendelse på onsdage. 

Hvis du har brug for juridisk eller teknisk rådgivning, kan du med fordel ansætte en rådgiver fx en arkitekt, ingeniør eller bygningskonstruktør, der kan foreslå konkrete løsninger.

De kan også hjælpe med det dokumentationskrav, der er i forbindelse med et omfattende byggeri. Er du i løbet af byggeprocessen ikke opmærksom på disse dokumentationskrav, kan de blive dyrt og besværligt at få afsluttet byggesagen. Husk, at du som ejer af ejendommen har ansvaret for, at det, du bygger, lever op til lovgivningen.

Når du går med renoveringstanker, er der mange fordele ved at energirenovere samtidig, både for klimaet, komforten og pengepungen. På Energistyrelsens side bliver du hjulpet godt i gang med denne tjekliste:

  • Tjek dit energimærke
  • Find rentable renoveringsforslag til din bolig
  • Varmekilde - fjernvarme, jordvarme eller varmepumpe?
  • Gode energivaner
  • Ring og få gratis rådgivning
  • Tal med din bankrådgiver om finansiering
  • Find energirådgiver og håndværker

Kontakt

Plan og Byg

Stiager 2
3500 Værløse

Ring til os

Åbningstider

Abonner på nyt fra furesoe.dk

Opret dit abonnement her

Find os

Furesø Kommune
CVR-nr.: 29188327
Kommunenummer: 190

Telefon: 7235 4000

Åbningstid på telefonen

Mandag - onsdag  10 - 14
Torsdag 10 - 17
Fredag 10 - 14

Ved fysisk fremmøde skal du bestille tid

Bestil tid i borgerservice

Følg os på de sociale medier

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback