Udlændinge med ophold som flygtning eller familiesammenført får tilbudt et integrationsprogram og bliver kontaktet af Jobcentret indenfor en måned. Integrationsprogrammet skal sikre den bedst og hurtigst mulige integration i det danske samfund. Integrationsprogrammet kan vare op til fem år og skal gennemsnitligt være 37 timer om ugen.

Formålet med integrationsprogrammet

Formålet med integrationsprogrammet er at nyankomne udlændinge:

• Sikres mulighed for deltagelse, på lige fod med andre borgere i samfundets arbejdsmæssige, politiske og sociale liv.
  • Bliver selvforsørgende gennem beskæftigelse
  • Får en forståelse for det danske samfunds grundlæggende værdier og normer

Hvad omfatter integrationsprogrammet?

Programmets specifikke indhold fastlægges individuelt i din integrationskontrakt med kommunen.

Integrationsprogrammet skal indeholde:

• Danskundervisning
  • Kursus i Danske samfundsforhold og dansk kultur og historie
  • Tilbud om vejledning og opkvalificering til arbejdsmarkedet, virksomhedspraktik eller job med løntilskud.

Flygtninge, som ikke direkte er parate til at gå i job eller starte på en uddannelse, skal også deltage i en virksomhedsrettet indsats på arbejdsmarkedet. Det kan være i form af sprogpraktik eller fokus på kompetenceudvikling. Ingen flygtninge må gå ledige hvis de har de nødvendige ressourcer og skal altid være i et forløb, der fører til beskæftigelse eller til bedre integration.

Furesø Jobcenter

Hvedemarken 3-5