Kursets indhold

På kurset lærer du om:

  • hvor du kan få indflydelse i din hverdag. Det kan for eksempel være ved forældremøder, i din beboerforening eller i en frivillig forening.
  • centrale roller og begreber i forbindelse med lokalt demokrati og frivilligt arbejde
  • traditioner og historie bag frivilligt arbejde og lokalt demokrati i Danmark
  • fordele ved at involvere sig i for eksempel frivilligt arbejde

Du får en frivillig guide som kan tage med dig til tre forskellige møder, hvor du kan få indflydelse. Det kan være et byrådsmøde eller en generalforsamling i din beboerforening. Du vælger selv. 

Hvis det lyder som noget for dig eller du har spørgsmål, kan du kontakte Jobcenter Furesø via Mette Palsbjørn på mern@furesoe.dk eller 72 16 52 77.

Vil du være frivillig guide?

Vil du bruge 10 timer på at introducere en kvinde med ikke-vestlig baggrund til, hvor og hvordan hun kan få indflydelse i sin hverdag? Der er generelt meget få kvinder med en anden baggrund end dansk i foreningslivet og skole/hjem- samarbejder, og her kan du gøre en forskel.

Som guide præsenterer du deltageren for lidt materiale, der handler om, i hvilke sammenhænge man kan få indflydelse. Desuden skal du følges med kvinden til tre forskellige møder, som hun selv har valgt. Det kan for eksempel være:

  • Ét forældremøde
  • Ét møde i en beboerforening
  • Ét byrådsmøde

Hvis kvinden efterfølgende ønsker at deltage i for eksempel frivilligt arbejde, kan du også vejlede om det. Som udgangspunkt forpligter man sig som frivillig til ét forløb.

Hvis det lyder som noget for dig, kan du kontakte Mette Palsbjørn, Jobcenter Furesø.

Mini-kursus: Demokrati i hverdagen

Kontakt

Furesø Jobcenter

Hvedemarken 3-5
3520 Farum
Tlf.: 7235 5100

Åbningstider
Telefon og ekspedition
Mandag til onsdag kl. 10-14
Torsdag kl. 10-17
Fredag kl. 10-14