Et moderne og bæredygtigt børnehus i en unik natur

Dagtilbuddet er det første kommunale byggeri på det tidligere militære anlæg, og forældre, børn og medarbejdere kan se frem til et nyt og moderne børnehus med læringsmiljøer, hvor naturen kommer til at spille en stor rolle, og hvor der er højt til himlen og rig mulighed for naturoplevelser.

Bygningen kommer til at leve op til Furesø Kommunes klima- og miljømål og vil få en såkaldt DGNB-certificering, der dokumenterer, at der er tænkt i bæredygtighed både ved at genanvende mursten og andre materialer og ved at være ombygget med drifts- og vedligeholdelsesvenlige materialet. Projektet tager desuden hensyn til tilgængelighed. 

Arkitektur i børnehøjde

Den nye integrerede institution kommer til at rumme fem vuggestuegrupper og fire børnehavegrupper. De to etager i bygningen er bundet sammen af et fællesrum, der bliver husets hjerte. Grupperummene er indrettet, så de kan bruges af både vuggestuebørn og børnehavebørn, og den overordnede fordeling kan dermed ændres afhængigt af behovet i lokalområdet.

Den eksisterende bygning indrettes med skønne farver, nicher til leg, pædagogisk indretning og kig i børnehøjde til de eventyrlige omgivelser - med tidssvarende og inspirerende pædagogiske rammer for de i alt 150 børn.

Exteriør Med Logo
Pressemeddelelse

Navnekonkurrence: Hvad skal Sydlejrens nye dagtilbud hedde?

Glade børnestemmer breder sig over Sydlejren – den nye bydel på Flyvestationen. Derfor har en af de bevaringsværdige militærbygninger undergået en sto…

Sydlejren Billede Oppefra

Ny bydel i den tidligere Sydlejren

En ny bydel er ved at tage form i den tidligere Sydlejr på Flyvestationen.