I Furesø Kommune har vi allerede mere end 100 Klimaambassadører. De er ledere på kommunens egne arbejdspladser og arbejder for at sætte klima på dagsordenen i hverdagen.

Klimaambassadørerne har gjort en stor indsats for, at Furesø Kommune som virksomhed allerede har reduceret sit eget CO2-aftryk med 60% fra 2008-2020. Det er lykkes med fokus på energi-, vand- og varmeforbrug samt grønnere transport og flere elbiler. Derudover er klimabelastningen fra køkkener og kantiner reduceret markant med fokus på økologi og mindre madspild.

Klimaambassadører gør en grøn forskel

  • Økologiske haver for børn og unge
  • Fokus på økologi og madspild i kommunens køkkener
  • Affaldssortering og genbrug i daginstitutioner og på skoler
  • Cykelkonkurrencer og meget mere
Billede 1 Klimaambassadør
Vi har allerede opnået meget: CO2-udledningerne fra måltiderne i kommunens køkkener er reduceret, el- og varmeforbruget er reduceret, og næsten alle kommunens personbiler kører på el.

Mens klimaambassadørerne fortsætter det gode arbejde, inviteres alle offentligt ansatte med på rejsen, så vi kan nå endnu længere for en grønnere kommune.

Gennem Klimaambassadører-ordningen kan du og dine kolleger lave grønne indsatser på jeres arbejdsplads og sætte fart på den grønne omstilling gennem klimarigtig adfærd. Det kan være ved at huske hinanden på at slukke lyset efter jer, tage cyklen på arbejde i stedet for bilen, sortere affaldet korrekt eller noget helt fjerde. Alle tiltag tæller, det handler blot om at komme i gang.

Kontakt amh4@furesoe.dk, hvis du vil høre mere og komme med på det grønne hold af Klimaambassadører i Furesø Kommune.

DK2020 Godkendt
Godkendelseslogo fra C40 for Klimaplan 2022-2050 for Furesø Kommune.
Del: