Skip til hoved indholdet

Partnerskabsaftale

Furesø Kommune og erhvervslivet har en lang tradition med at sætte ord på samarbejdet i en partnerskabsaftale.

Partnerskabsaftale 2023-2024

Den kommende plan behandles af Furesø Byråd 31. maj 2023, og beslutter de at godkende den, vil den herefter gælde for 2023 og 2024.

Aftalen skal styrke samarbejdet om et CO2-neutralt Furesø i 2030, unges tilknytning til erhvervslivet, offentligt privat samarbejde om velfærdsteknologi samt at fremme beskæftigelsen.

Partnerskabsaftale 2021-2022

I stedet for præcise måltal for beskæftigelsen har aftaleparterne valgt at beskrive de fælles handlinger, som de ønsker, skal være centrum for samarbejdet de næste to år.

”Vi har et rigtig godt samarbejde, hvor en aftale, der bygger på forpligtende og konkrete indsatser, er et naturligt næste skridt. Det gælder fx fokus på verdensmål, fælles nedbringelse af CO2 samt skolernes samarbejde med erhvervslivet. Derfor er vi godt tilfredse med den aftale, som byrådet nu har godkendt,” udtaler formand for Furesø INDUSTRI, Mogens Brusgaard.

Aftale i forlængelse af erhvervsklimaundersøgelser

Partnerskabsaftalen kommer i forlængelse af en række undersøgelser af det lokale erhvervsklima i Furesø. I starten af december viste den årlige undersøgelse fra Dansk Industri, at flere virksomheder var interesseret i at anbefale andre at etablere sig i kommunen. Og efterfølgende viste en lokal udført undersøgelse blandt 349 virksomheder, at tilfredsheden var størst blandt de virksomheder, som havde en dialog og samarbejde med kommunen.

”Vi bygger videre på et rigtig godt samarbejde med denne aftale, hvor vi får beskrevet, hvordan vi skal styrke kommunens indkøb blandt de lokale virksomheder i Furesø. Det var et væsentligt resultat af de to undersøgelser, der er gennemført, at samarbejdet omkring udbud og indkøb skulle styrkes, så det er vi glade for er præciseret i den nye aftale,” fortæller formand for Furesø Erhvervsforening, Birgit Ritter.

Stadig samarbejde om rekruttering

Selvom Covid19 har sat dagsordenen, så er rekrutteringen af nye medarbejdere til lokale virksomheder i samarbejde med Jobcentret stadig en vigtig del af aftalen. En række ledige vil fremover være i fokus i samarbejdet blandt andet ikke-vestlige kvinder, borgere med funktionsnedsættelse samt ny-ledige akademikere.

”Vi skal ikke glemme, at selv i en tid med Covid19, så er der virksomheder, der har brug for at rekruttere, og når vi forhåbentlig snart får åbnet mere op for samfundet, så skal vi som kommune stå parat til at hjælpe virksomhederne med at få de helt rigtige medarbejdere, samtidig med at vores ledige borgere oplever, at de kan bidrage til fællesskabet,” udtaler formand for Furesø Kommunes Udvalg for beskæftigelse og erhverv, Hasan Yilmaz (A).

Partnerskabsaftalen bliver et af de faste omdrejningspunkter for samarbejdet i Erhvervskontaktudvalget, som er det faste dialogforum mellem erhvervsliv og Furesø Kommune.

 

Læs hele partnerskabsaftalen

Kontakt

Erhverv

Erhvervskonsulent
Helle Christoffersen
Erhverv@furesoe.dk

Ring til os

Abonner på nyt fra furesoe.dk

Opret dit abonnement her

Find os

Furesø Kommune
CVR-nr.: 29188327
Kommunenummer: 190

Telefon: 7235 4000

Åbningstid på telefonen

Mandag - onsdag  10 - 14
Torsdag 10 - 17
Fredag 10 - 14

Ved fysisk fremmøde skal du bestille tid

Bestil tid i borgerservice

Følg os på de sociale medier

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback