Der skal mere fokus på FN’s verdensmål, hvis det står til Furesø Byråd. Derfor har politikerne besluttet, at kommunen skal arbejde mere målrettet for at mindske ulighed og sikre et bedre klima, som er de to verdensmål, der er særligt prioriteret i Furesø Kommune.

Verdensmålene er allerede udbredt mange steder i kommunen, fx i skolerne når eleverne har temauger eller i daginstitutionerne, når der bliver sat fokus på klimaet.

Udover disse initiativer, der vokser ud af det daglige liv i kommunen, har byrådet besluttet 7 ekstra fokuserede indsatser:

Mindske ulighed:

  • Øget fokus på udsatte børn via sundhedsfremme- og forebyggelsespolitikken herunder kobling til fattigdomsstrategien med fokus på fattige børn og familier.
  • Digital uddannelse og opgradering. Alle skal have mulighed for at begå sig digitalt. Fremme indsats hvor borgere hjælper borgere.

Bedre klima:

  • Mål om CO2-neutrale skoler og daginstitutioner med udgangspunkt i den eksisterende indsats med klimaambassadører i skoler og dagtilbud.
  • I det videre samarbejde med erhvervslivet sætter Furesø Kommune fokus på virksomhedernes indsats for et bedre klima og cirkulær økonomi. Fokus bliver blandt andet på at få udvalgte virksomheder til at være spydspidser i samarbejdet.

Generelt:

  • Skolebyrådsdag med fokus på de to verdensmål. Arrangementet fortsættes og udvides med et bredere kommunikationsfokus.
  • Uddelingen af en verdensmålspris.
  • Ressourceenergitjek i virksomhederne. Skal være med til at sætte yderligere fokus på virksomhedernes energiforbrug i produktionen.

 

Indsatserne evalueres af byrådet i slutningen af 2020 med hjælp fra en nedsat tværpolitisk arbejdsgruppe, som du kan læse mere om her

Seneste nyt om arbejdet med FNs Verdensmål
Verdensmål
Pressemeddelelse

Verdensmålsfestival på Værløse Bymidte

Torsdag den 3. september kan borgerne få ny inspiration til at handle mere klimavenligt, passe på naturen og skabe rummelighed og trivsel i en helt al…

Verdensmål
Pressemeddelelse

Verdensmål sætter ny retning for erhvervssamarbejde

Globalt og lokalt: Nu rykker FN’s verdensmål også ind på erhvervskontaktudvalgets dagsorden. Målene skal være med til at inspirere og drive samarbejde…

Fidan Manla Osman, flygtning
Pressemeddelelse

Kvinder med ikke-vestlig baggrund skal være en del af Furesøs fællesskaber

Flere kvinder med ikke-vestlig baggrund skal blive en del af arbejdsmarkedet og kommunens øvrige fællesskaber.

Socialt ansvar 2019
Pressemeddelelse

CSR-pris skaber ny interesse for socialt ansvar

Efter hyldesten til socialt ansvarlige virksomheder på årets erhvervs-nytårskur oplever Jobcenter Furesø, at flere virksomheder vil åbne dørene for bo…

Kontakt

Del: