Der skal mere fokus på FN’s verdensmål, hvis det står til Furesø Byråd. Derfor har politikerne besluttet, at kommunen skal arbejde mere målrettet for at mindske ulighed og sikre et bedre klima, som er de to verdensmål, der er særligt prioriteret i Furesø Kommune.

Verdensmålene er allerede udbredt mange steder i kommunen, fx i skolerne når eleverne har temauger eller i daginstitutionerne, når der bliver sat fokus på klimaet.

Udover disse initiativer, der vokser ud af det daglige liv i kommunen, har byrådet besluttet 7 ekstra fokuserede indsatser:

Mindske ulighed:

  • Øget fokus på udsatte børn via sundhedsfremme- og forebyggelsespolitikken herunder kobling til fattigdomsstrategien med fokus på fattige børn og familier.
  • Digital uddannelse og opgradering. Alle skal have mulighed for at begå sig digitalt. Fremme indsats hvor borgere hjælper borgere.

Bedre klima:

  • Mål om CO2-neutrale skoler og daginstitutioner med udgangspunkt i den eksisterende indsats med klimaambassadører i skoler og dagtilbud.
  • I det videre samarbejde med erhvervslivet sætter Furesø Kommune fokus på virksomhedernes indsats for et bedre klima og cirkulær økonomi. Fokus bliver blandt andet på at få udvalgte virksomheder til at være spydspidser i samarbejdet.

Generelt:

  • Skolebyrådsdag med fokus på de to verdensmål. Arrangementet fortsættes og udvides med et bredere kommunikationsfokus.
  • Uddelingen af en verdensmålspris.
  • Ressourceenergitjek i virksomhederne. Skal være med til at sætte yderligere fokus på virksomhedernes energiforbrug i produktionen.

 

Indsatserne evalueres af byrådet i slutningen af 2020 med hjælp fra en nedsat tværpolitisk arbejdsgruppe, som du kan læse mere om her

Seneste nyt om arbejdet med FNs Verdensmål
Fuldt Flor I Kirke Værløse 2
Pressemeddelelse

Mere natur til Furesø Kommune – nu bliver de første projekter til virkelighed

Det skal summe af liv i Furesø. Tiden er inde til at gøre op med ensartede kortklippede græsarealer og kommunale konventionelle marker med lavt naturi…

Støj
Pressemeddelelse

Gladsaxe, Furesø og Realdania går sammen om at reducere støj fra motorveje

Gladsaxe og Furesø kommuner går nu sammen med foreningen Realdania om at indsamle viden fra ind- og udland om mulighederne for at reducere generne af…

20150902 090310, Beskåret Stort
Pressemeddelelse

Byråd og borgere har sat sigtelinjer for Furesø frem mod 2030

Omkring 500 borgere har bidraget til Furesøs otte 2030-mål. Dermed er der sat en dagsorden for Furesø, der rækker 10 år frem i tiden

Energi i boligen
Pressemeddelelse

Furesø Kommune målretter indsatsen for en grøn og bæredygtig fremtid

Furesø Kommune er klar med en samlet plan for at reducere CO2-udledningen fra aktiviteter i Furesø Kommune. 2030-planen for klima og grøn omstilling s…

Kontakt

Del: