Der skal mere fokus på FN’s verdensmål, hvis det står til Furesø Byråd. Derfor har politikerne besluttet, at kommunen skal arbejde mere målrettet for at mindske ulighed og sikre et bedre klima, som er de to verdensmål, der er særligt prioriteret i Furesø Kommune.

Verdensmålene er allerede udbredt mange steder i kommunen, fx i skolerne når eleverne har temauger eller i daginstitutionerne, når der bliver sat fokus på klimaet.

Udover disse initiativer, der vokser ud af det daglige liv i kommunen, har byrådet besluttet 7 ekstra fokuserede indsatser:

Mindske ulighed:

  • Øget fokus på udsatte børn via sundhedsfremme- og forebyggelsespolitikken herunder kobling til fattigdomsstrategien med fokus på fattige børn og familier.
  • Digital uddannelse og opgradering. Alle skal have mulighed for at begå sig digitalt. Fremme indsats hvor borgere hjælper borgere.

Bedre klima:

  • Mål om CO2-neutrale skoler og daginstitutioner med udgangspunkt i den eksisterende indsats med klimaambassadører i skoler og dagtilbud.
  • I det videre samarbejde med erhvervslivet sætter Furesø Kommune fokus på virksomhedernes indsats for et bedre klima og cirkulær økonomi. Fokus bliver blandt andet på at få udvalgte virksomheder til at være spydspidser i samarbejdet.

Generelt:

  • Skolebyrådsdag med fokus på de to verdensmål. Arrangementet fortsættes og udvides med et bredere kommunikationsfokus.
  • Uddelingen af en verdensmålspris.
  • Ressourceenergitjek i virksomhederne. Skal være med til at sætte yderligere fokus på virksomhedernes energiforbrug i produktionen.

 

Indsatserne evalueres af byrådet i slutningen af 2020 med hjælp fra en nedsat tværpolitisk arbejdsgruppe, som du kan læse mere om her

Seneste nyt om arbejdet med FNs Verdensmål
Sparenergi På Klimafolkemøde
Pressemeddelelse

Fuld fart på Furesøs klimaindsats

Bare et halvt år efter, at Furesø Kommune fik sin første, samlede plan for klimaet, er der sat gang i mere end 40 indsatser under planen. Nu forberede…

Vedtagelse Af Klimaplan 2022 2050 Med Joachim Hjorting Og Karin Alsø Som Suppleanter 2
Pressemeddelelse

Furesø Byråd tiltræder ambitiøs klimaplan som den første kommune i DK2020-partnerskabet

Furesø Kommune har netop vedtaget en samlet klimaplan, der både sikrer en CO2-neutral kommune inden 2030 og ruster kommunen til fremtidens klimaforand…

Efter Det Officielle Program Til Erhvervstræf 2022
Pressemeddelelse

Virksomheder danner klimapartnerskaber efter erhvervstræf

Efter lanceringen på sidste uges erhvervstræf i Hangar 2 på Flyvestationen har de første 17 virksomheder i Furesø nu meldt sig til klimapartner-koncep…

Elladestander Og Delebil, Furesø Rådhus, elbil, 2017
Pressemeddelelse

Klimapartnere i Furesøs virksomheder vil booste den grønne omstilling

Furesøs erhvervsliv lancerer nu ideen om klimapartnere, der med hjælp fra Furesø Kommune skal sætte fuld fart på den grønne omstilling i virksomhedern…

Kontakt

Del: