Der skal mere fokus på FN’s verdensmål, hvis det står til Furesø Byråd. Derfor har politikerne besluttet, at kommunen skal arbejde mere målrettet for at mindske ulighed og sikre et bedre klima, som er de to verdensmål, der er særligt prioriteret i Furesø Kommune.

Verdensmålene er allerede udbredt mange steder i kommunen, fx i skolerne når eleverne har temauger eller i daginstitutionerne, når der bliver sat fokus på klimaet.

Udover disse initiativer, der vokser ud af det daglige liv i kommunen, har byrådet besluttet 7 ekstra fokuserede indsatser:

Mindske ulighed:

  • Øget fokus på udsatte børn via sundhedsfremme- og forebyggelsespolitikken herunder kobling til fattigdomsstrategien med fokus på fattige børn og familier.
  • Digital uddannelse og opgradering. Alle skal have mulighed for at begå sig digitalt. Fremme indsats hvor borgere hjælper borgere.

Bedre klima:

  • Mål om CO2-neutrale skoler og daginstitutioner med udgangspunkt i den eksisterende indsats med klimaambassadører i skoler og dagtilbud.
  • I det videre samarbejde med erhvervslivet sætter Furesø Kommune fokus på virksomhedernes indsats for et bedre klima og cirkulær økonomi. Fokus bliver blandt andet på at få udvalgte virksomheder til at være spydspidser i samarbejdet.

Generelt:

  • Skolebyrådsdag med fokus på de to verdensmål. Arrangementet fortsættes og udvides med et bredere kommunikationsfokus.
  • Uddelingen af en verdensmålspris.
  • Ressourceenergitjek i virksomhederne. Skal være med til at sætte yderligere fokus på virksomhedernes energiforbrug i produktionen.

 

Indsatserne evalueres af byrådet i slutningen af 2020 med hjælp fra en nedsat tværpolitisk arbejdsgruppe, som du kan læse mere om her

Seneste nyt om arbejdet med FNs Verdensmål
Elladestander Og Delebil, Furesø Rådhus, elbil, 2017
Pressemeddelelse

Klimapartnere i Furesøs virksomheder vil booste den grønne omstilling

Furesøs erhvervsliv lancerer nu ideen om klimapartnere, der med hjælp fra Furesø Kommune skal sætte fuld fart på den grønne omstilling i virksomhedern…

Furesø Rådhus, Foto Furesø Kommune
Nyhed

Opdatér dit abonnement og følg de nye politiske udvalg

De nye politiske udvalg har mødtes for første gang. Hvis du vil tippes om deres dagsordner og referater, skal du huske at oprette / opdatere dit abonn…

Børn måler op til køkkenhave
Nyhed

Furesø Kommune samarbejder med Den Grønne Rygrad om at styrke undervisning i klima

De seneste års massive arbejde med håndtering af coronakrisen, har givet kommunerne sved på panden, men det har ikke fået dem til at afskrive fokus på…

FIP 2021, Vindergruppen Fra Solvangskolen
Pressemeddelelse

Elever udvikler lokale løsninger til FNs Verdensmål

I uge 38 arbejdede 250 elever i Furesøs 8. klasser med at finde innovative løsninger på at lokke kunder tilbage til Farum Bytorv efter corona, og at h…

Kontakt

Del: