De frodige skove lægger bund til masser af muligheder for at udfolde sig – om det er med maxpuls som orienteringsløber, på cykel eller blot som en stilfærdig skovvandrer, der nyder roen og dyrelivet.

Furesø har meget skov og adgang til mange dejlige søer. Furesøen er den største sø, der ligger i kommunen og samtidig et særligt kendetegn for kommunen. Furesø, også kaldet Sjællands indlandshav, er den største af søerne langs Mølleåen og med sine over 38 meter er Furesø Danmarks dybeste sø.

Furesøen lægger vand til strand og sjov

Og om sommeren er der endda livredderopsyn. Furesøbad er et gammelt badested med en kunstigt anlagt sandstrand, der ligger ved Furesøen i Nørreskoven ved Fiskebæk midtvejs mellem Værløse og Farum. Furesøbad er udstyret med badebro, omklædningsrum, kiosk og restaurant.

Lillesøstrene

Farum Sø er den tredjestørste i Mølleåens Vandløbssystem. I søen findes to øer, Svaneholm og Klavs Nars Holm. Søndersø ligger sydvest for Værløse by. Søen er 7,8 meter på det dybeste.

Skov så langt øjet rækker

Hareskovene og Jonstrup Vang strækker sig over ca. 8 km fra Jonstrup i vest til Bagsværd Sø i øst. Skovene er domineret af store arealer med bøgeskov med træer i alle aldre. I Nørreskoven ved Furesøen kan du tilrettelægge din egen rute. I skovens sydøstlige del er der med gul farve afmærket en vandretur på 4 km bl.a. gennem Von Langens Plantage.

Bølgende skove, klare søer, hemmelige stier, et væld af dyr. Furesø er det idéelle sted at søge hen, hvis du vil have pulsen ned -- eller helt op. Hver dag året rundt folder motionister, elitesportsfolk, naturelskere og legebørn i alle aldre sig ud i Furesøs natur. Og der er plads til alle.