Ambitiøs og grøn politik
Da Furesø Kommune i sig selv er en af lokalområdets største arbejdspladser, går vi foran. Vi er ambitiøse og forsøger at inspirere arbejdspladser og borgere til at vælge grønne løsninger, fx når det gælder transport. Vi arbejder for at gøre det nemt og enkelt at lade bilen stå og i stedet springe på toget, bussen eller cyklen.
I Furesø Kommune har vi tre S-togsstationer med 10-minutters drift, og det tager kun en halv time at komme hjem inde fra Nørreport. Vi har gode busforbindelser til nabokommunerne, og et tætmasket net af cykelstier gør det nemt og hurtigt at komme frem med pedalkraft.
Med til indsatsen hører også ordentlige og sikre parkeringsforhold for de mange borgere, der kombinerer cyklen med tog eller bus. Vi har overdækkede cykelparkeringer ved alle S-togsstationer, og de er udstyret med det særlige Furesøstativ, som vi selv har udviklet. Med Furesøstativet behøver du ikke din egen kædelås for at låse din cykel fast. Du trækker bare en wire op fra stativet og placerer den i din egen lås. Smart, ikke?
Med en særlig handlingsplan for grøn omstilling sætter Furesø Kommune fokus på pleje af naturen, så vi alle kan have glæde af vores skønne omgivelser.
Den Grønne Guide
I kommunen har vi ansat en grøn guide, der er en lokal miljøvejleder, der bl.a. arbejder med:
- giver gratis råd og vejledning til alle borgere i Furesø Kommune
- tilbyder grøn inspiration til skoler, institutioner og foreninger
- har direkte samarbejde med grønne borgergrupper i kommunen
Den grønne guide arbejder blandt andet med miljøundervisning i skoler, grønne institutioner, giftfri have, energibesparelse i boligen og den grønne omstilling blandt borgere i Furesø Kommune.
Økologi på mærkerne
55 af kommunens køkkener har fået Økologisk Spisemærke. Det garanterer, at der er statskontrolleret økologisk mad på menuen. Furesø er nr. 4 blandt kommuner med flest køkkener med Økologisk Spisemærke og har samtidig den højeste dokumenterede økologiprocent i køkkenerne. I gennemsnit er 90,3 procent af maden i kommunens daginstitutioner økologisk.
Klimakommune & Ambassadører
Det langsigtede mål er at Furesø Kommune blive CO2 neutralt, dog mindst 2 % reduktion af CO2 pr. år for den kommunale virksomhed.
For at sikre at denne vision bliver til virkelighed har klimakommunen udpeget nogle indsatsområder:
- Kommunal virksomhed, med særligt fokus på kommunalt byggeri
- Lavenergibebyggelse (bæredygtigt byggeri)
- Vejtransport
- Klimatilpasning
Blandt medarbejderne arbejder særlige miljø- og klimaambassadører hver eneste dag for et bedre miljø og klima.