I kommunens to kulturelle fyrtårne, Farum Kulturhus og Galaksen i Værløse, er mange frivillige med til at få dagligdag og arrangementer til at gå op i en højere enhed.

Bredt og varieret kulturudbud

Galaksen ligger 100 meter fra Værløse Bymidte og har plads til op til 500 gæster. Stedet fungerer som kommunens musik- og teaterhus, og programmet byder både på helt lokale aktiviteter som børnerytmik og folkekøkken - og på store navne som Suzanne Vega, Rune Klan og Hanne Boel. Galaksen huser desuden Teaterskolen og Egnsteatret Undergrunden, der leverer opera-, musik- og teateroplevelser af høj kvalitet for hele familien.

Kunst, kultur og kreativitet i samme hus

Farum Kulturhus, der er nabo til Farum Bytorv, gløder af aktivitet fra morgen til aften. Kulturhuset har flere end 500 arrangementer om året og huser bl.a. fire kunstgallerier, Farum Lokalhistoriske Arkiv, Furesø Musikskole, Billedskolen og Filmskolen, hvor børn og unge kan udfolde sig kreativt. I kulturhuset finder du også den ene af kommunens to biografer. Den hedder Grafen og bliver drevet af en forening. I den anden ende af kommunen løber filmene over lærredet i Værløse Bio.

I Farum Kulturhus ligger desuden Immigrantmuseet, som gennem temaer som fx mad og sprog, love og traditioner samt mødet mellem kulturer fortæller historien om de mennesker, der gennem tiden er kommet til Danmark.

International kunst

I Skovhuset Kunst & Kultur ved Søndersø er der mulighed for at opleve dansk og international kunst i verdensklasse. Udstillingsstedet sætter særligt fokus på vores forhold til naturen, som det ses og fortolkes gennem kunsten. Skovhuset fungerer desuden som billedskole og holder kurser for både børn, unge og voksne. Stedet drives i høj grad af frivillige lokale borgere.

Også Fredtofteparken i Farum byder på kunst af international kaliber. Her ligger Farum Skulpturpark fra 1999 med 8 skulpturer i granit og marmor. Den israelske skulptør Yaël Artsi stod bag projektet med skulptører fra Tyrkiet, Danmark, Japan, Frankrig, Israel, Hong Kong og Sverige.

I Kumbelhaven, ligeledes i Farum, huserer vores egen Piet Hein med flere bronzeskulpturer, bl.a. Superellipseægget og Danmarksgloben.

Del: