Området har været beboet, siden jægere for omkring 6.000 år siden søgte ind i urskoven gennem Mølleåsystemet fra deres bopladser ved Nivå og Vedbæk og begyndte at fælde skoven for at dyrke byg og hvede. Der er spor af deres efterfølgere i bondestenalderen, bronzealderen og vikingetiden. I skovene er der desuden spor fra oldtidsstier, der helt tilbage i stenalderen udgjorde infrastrukturen i Nordsjælland.

Rig på lokalhistorie

Furesø Museer består af fire historiske huse rundt om i kommunen, som tilsammen dækker Furesøs lokalhistorie fra oldtiden til i dag.

I Furesø finder du desuden hele tre biblioteker i henholdsvis Farum, Hareskov og Værløse, så der er  rig mulighed for at finde læsestof i og om nærområdet. Bibliotekerne har også en bred vifte af arrangementer samt tidsskrifter, film og musik.

Sten i Furesø Kommune

Har du lyst til at gå på jagt – til fods eller på cykel - efter sten i Furesø Kommunes skove i det bebyggede land og i byrummene? Så kan du få masser af inspiration ved at klikke dig ind til hæftet om Sten i Furesø Kommune. Her kan du læse om sten og stenmonumenter i kommunen – helt tilbage fra istiden og til i dag. 
Hæftet er kort og godt en guide til kommunens kulturminder af sten. Hæftet er skrevet af Nick B. Svendsen, som er medlem af Værløseegnens Historiske Forening. 

Del: