I årene 2013-2024 bliver der opført omkring 1.700 nye boliger i Furesø Kommune - målet er at skabe plads til og rammen om det gode liv for både børnefamilier og seniorer. Og det blot en lille halv time uden for København.

Der bygges boliger for især at tiltrække unge børnefamilier, der er trætte af at bo for dyrt og for trangt i København. Vi har attraktive, energivenlige boliger med god adgang til daginstitutioner – og så naturligvis vores storslåede natur.

De nye boliger er en udbygning af arealerne omkring den gamle Farum Kaserne, bydelen Laanshøj og den såkaldte Sydlejren ved den nedlagte flyvestation i Værløse. Se kort over nye boliger på vej for en nærmere uddybning af hvor der skal bygges.

Generationsskifte - fra parcelhus til seniorbolig

Samtidig opfører vi boliger der egner sig som seniorbofællesskaber, så de eksisterende parcelhuse kan overtages af yngre familier og medvirke til et generationsskifte i parcelhusområderne.

Bymidte og bytorv med butikker for enhver smag

Butikkerne er mange både på Farum Bytorv og Værløse Bymidte. Derudover finder du i kommunen to svømmehaller, tre biblioteker og to kulturhuse. Med både Farum Bytorv og Værløse Bymidte er der gode chancer for at finde det, du lige står og mangler. Værløse Bymidte er et skønt sted at handle med mange specialbutikker og supermarkeder. Farum Bytorv er et lokalt shoppingcenter med bl.a. flere delikatesseforretninger, supermarkeder og et hav af tøjbutikker.

I både Farum og Værløse planlægger kommunen udbygning og forbedringer. Vi ønsker at styrke indkøbsmulighederne i både Værløse og Farum. Bycentrene skal dog ikke kun være indkøb og forbrug, men også kultur, samvær og trivsel, der fungerer som naturlige samlingspunkter i byen.

Her fortæller seks tilflyttere om, hvorfor de for nylig har valgt at rykke familien til Furesø Kommune. Sol og vand, aktive foreninger, frisk luft, hemmelige stier, mere plads og perfekt afstand til København, lyder nogle af forklaringerne.
Forside, Velkomstavis, Kom og vær med, 2017

Få tilsendt Furesøs velkomstavis med posten

Det er gratis at få tilsendt et eksemplar af velkomstavisen enten til din egen adresse eller en bekendt. Bestillingsformularen åbner i et nyt vindue.