Skip til hoved indholdet

Naturpark Mølleåen

Naturparken er et sammenhængende område på 50 km2 af smukt og afvekslende natur- og kulturlandskab omkring den Øvre Mølleådals geologisk markante istidslandskab – et landskab som allerede tiltrak publikum sidst i 1800-tallet.

Naturparken har med sit omfattende stinet, veje med begrænset trafik og beliggenhed mellem S-togslinjerne en stor rekreativ værdi for hele Hovedstadsområdet. Det smukke kuperede område med mange stille oaser er ideelt i et samfund, hvor fokus på folkesundhed og livskvalitet er stigende. 

Om Naturpark Mølleåen

Naturpark Mølleåen, som er certificeret af Danske Naturparkers Nationalkomité, er et samarbejde mellem kommunerne Egedal, Furesø, Allerød, Frederikssund og Naturstyrelsen Østsjælland. I samarbejdet indgår desuden initiativtagerne, Foreningen Naturparkens Venner og Danmarks Naturfredningsforening, samt Friluftsrådet.

Fakta

  • Naturpark Mølleåen er 50 km2 stor og spreder sig over Egedal, Furesø, Allerød og Frederikssund kommuner, og arbejder med både natur, kultur, friluftsliv, turisme, erhverv og formidling.
  • Naturparken blev certificeret naturpark i slutningen af 2016 under Friluftsrådets ordning ’Danske Naturparker’. Naturparken blev gencertificeret i januar 2022. Genmærkningen gælder frem til ultimo 2026.

Find turguider og andet på Naturpark Mølleåens egen hjemmeside

Kontakt

Natur og Miljø

Stiager 2
3500 Værløse

Ring til os

Abonner på nyt fra furesoe.dk

Opret dit abonnement her

Find os

Furesø Kommune
CVR-nr.: 29188327
Kommunenummer: 190

Telefon: 7235 4000

Åbningstid på telefonen

Mandag - onsdag  10 - 14
Torsdag 10 - 17
Fredag 10 - 14

Ved fysisk fremmøde skal du bestille tid

Bestil tid i borgerservice

Følg os på de sociale medier

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback