Sofie Ussing, nomineret til Talentpris 2020, maleri
Sofie Ussing, nomineret til Talentpris 2020, maleri

Sofie er 15 år og indstillet af Skovhusets Billedskole, hvor hun har gået på malerhold siden 2015. Sofie har fra starten vist et stort talent inden for både tegning og maleri, og har et sikkert blik for farvesammensætning. Hun mestrer landskabs- og portrætmaleri, men har altid et særligt tvist i sine værker, der ofte er både figurative og abstrakte.

Sofies seneste værk fra Skovhusets Billedskoles udstilling i januar er netop blevet solgt – en kombination af collage og maleri, der forestiller et ansigt. Samme værk blev optaget på den censurerede udstilling ”Ungdommens Vårsalon” for børn og unge (13-19 år) på Københavns Rådhus, hvor Sofie årligt har fået antaget 3-4 af sine værker i de senere år. I 2017 og 2019 deltog Sofie desuden i den censurerede udstilling ”Portræt nu” på Frederiksborg Slot.

Sofie var i praktik hos illustrator Birde Poulsen i januar, der skriver således om Sofie:

Hun har sans for farver, proportioner og komposition, og kan også give sine figurer udtryk, så de bliver spændende for beskueren. Hvis hun beslutter sig for at følge sin interesse for tegning og maling, vil hun efter min mening kunne gøre det til sin levevej”.