Alberte Thuesen, nomineret til Talentpris 2020, golf
Alberte Thuesen, nomineret til Talentpris 2020, golf

Alberte er 19 år og har spillet golf for Mølleåens Golfklub, men har fået scholarship på Georgia Southern University, USA. I 2019 har hun været en vigtig spiller for det danske pigelandshold i golf, der for første gang i historien vandt Europamesterskabet. Hun spillede med i alle kampe, vandt alle sine singler og sikrede den sidste, afgørende sejr. Holdet blev på denne baggrund tildelt ”Den gyldne Golfbold” for årets bedste præstation og senere også tildelt Golf Klub Danmarks Legat.

Alberte har i flere år spillet på førsteholdet i for Mølleåens Golfklub. Individuelt har hun en lang række sejre bag sig, herunder Scandinavian Open. I 2019 fik hun tildelt et fuldt 4-årigt scholarship, og hun spiller derfor også for Georgia Southern University, hvorfra hun pt. er hjemsendt pga. Coronakrisen.

I sin første sæson i USA har hun placeret sig som den bedste "freshman" (førsteårsstuderende) i universitets-turneringen, den såkaldte Sun Belt Conference, og samlet set ligger hun nummer seks. Hendes universitet har netop har kåret hende som ”Student Athlete of the Month”.

Del: