Clara Hornnæss & Kristine Søndergaard, kaproning

Roklubben Furesø har indstillet de to unge talenter Clara og Kristine, der har roet sammen siden 2018 i flere forskellige bådtyper, herunder dobbeltsculler (2x) og på ungdomslandsholdet i dobbeltfirer (4x).

Clara Hornnæss & Kristine Søndergaard fra Roklubben Furesø
Clara Hornnæss & Kristine Søndergaard, kaproning

Clara er 16, Kristine 17, og begge piger er Team Danmark godkendte. Clara og Kristine blev i 2019 udtaget til U19 ungdomslandsholdets bruttotrop, hvor de ror for en udtagelse til junior VM i Tokyo i dobbeltscoller.

Udtagelsen skyldes de mange flotte resultater, de har opnået: I 2018 blev de årgangsmestre i Junior B (DM for 14-16-årige), fik andenplads ved DM i Junior A 2x og med U18 ungdomslandsholdet fik de fjerde og andenplads ved Baltic Cup i Polen i 4x dobbeltfirer. I indendørsroning blev Clara i 2018 Sjællandsmester i U16, mens Kristine tog titlen som Europa- og Danmarksmester i U18 letvægt. I slideroning fik de henholdsvis andenplads i 2-slide sammen, førsteplads i 4-slide og 8-slide, hvor de roede med og mod piger fra hele landet.

De træner 7-8 gange ugentligt og er både vedholdne, fokuserede og gode forbilleder for andre unge, blandt andet som instruktører ved sommerferieroning.

Del: