Kender du en kulturel iværksætter?

Kender du en ildsjæl, som har gjort en særlig indsats for kulturlivet i Furesø Kommune til glæde for borgerne? Så vil vi gerne høre om det.

Til oktober uddeler Udvalg for kultur, fritid og idræt Furesø Kommunes kulturpris. Du kan være med til at bestemme, hvem der skal have den, ved at indstille en kandidat. Prismodtageren kan være en person eller en gruppe. Prisen er på 10.000 kroner.

Send dit forslag med begrundelse til kultur@furesoe.dk senest søndag den 29. september kl. 12. Udvalget behandler forslagene den 9. oktober. 

DSC 0101
Alle indstillede i 2018 blev hyldet på scenen. Fra venstre mod højre er det Lissen Grønkjær, Steiner Steinmetz, Anders Eiersted Molzen, Mikael Boutrup (prismodtager) og Charlotte Søllner Hernø.
Retningslinjer for Kulturprisen
 • Formål

  Kulturprisen gives,

  • for at påskønne kulturelle ildsjæle, foreninger og organisationer, som har sat deres præg på kommunens kulturelle liv og været med til at udfylde og udvide kulturens rammer
  • for at sætte fokus på det kulturelle og kreative miljø i kommunen og understøtte politiske fokusområder
 • Kulturprisen

  Kulturprisen er på 10.000 kr. Den uddeles én gang årligt på en torsdag i oktober eller november. Kulturprisen overrækkes af formanden for Udvalg for kultur, fritid og idræt ved en sammenkomst i Farum Kulturhus, Kulturhuset Galaksen eller et sted, der har tilknytning til prismodtageren eller aktuelle begivenheder. Kulturprisen skal ikke nødvendigvis uddeles hvert år.

  Kulturprisen kan deles mellem flere.

 • Indstilling

  Enhver borger, som bor i kommunen, eller forening, organisation eller institution, som er hjemmehørende i kommunen, kan fremsende en motiveret indstilling til Udvalg for kultur, fritid og idræt om en kandidat til modtagelse af Kulturprisen. Indstillingen skal være modtaget i kultur- og fritidsafdelingen, inden deadline for udsendelse af dagsorden for udvalgsmødet i september/oktober.

 • Prismodtager

  Prismodtageren kan være en borger, en forening eller en organisation. Borgeren behøver ikke at være bosiddende i kommunen, men aktiviteten, foreningen eller organisationen skal være hjemmehørende i kommunen. En borger, forening eller organisation, der tidligere har fået tildelt prisen, kan ikke udpeges igen for den samme indsats.

 • Valg af prismodtager

  Udvalg for kultur, fritid og idræt udpeger på sit møde i september/oktober modtageren af Kulturprisen efter indstilling fra borgere, foreninger, organisationer eller institutioner. Punktet er på åben dagsorden, men selve indstillingerne offentliggøres ikke. Prismodtager skal have markeret sig ved en ekstraordinær indsats på det kulturelle, kreative område i kommunen. Det kreative område skal forstås bredt, og udpegningen bør om muligt afspejle og understøtte aktuelle, politiske fokusområder indenfor kommunens kulturliv.

 • Særlige tilfælde

  Udvalget kan i særlige tilfælde udpege en prismodtager, som ikke er indstillet af borgere eller andre. Dette sker kun i tilfælde, hvor der enten ikke er indkommet indstillinger fra borgere, eller hvor borgernes indstillinger ikke er i overensstemmelse med retningslinjerne for tildeling af Kulturprisen. Prisen kan kun uddeles til ansatte i Furesø Kommune for en indsats, der ligger uden for ansættelsesforholdet.

 • Kommunikation

  Der annonceres om indstilling og deadline i begyndelsen af august. Efter Udvalgets udvælgelsesmøde og frem mod overrækkelsen offentliggøres de indstillede kandidater i lokalpressen.

  Historik

  • 2007: Furesø Kommunes Kulturpris blev indstiftet på Kulturudvalgets møde den 8.2.2007.
  • 2009: Ajourført iht. KU 7.5.2009 (opskrivning af prisbeløb).
  • 2010: Revideret af Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget på udvalgets møde den 5.5.2010 efter høring i folkeoplysningsudvalget den 19.4.2010 (udvidelse af mål og målgruppe til også at omfatte det kreative talent samt justering af retningslinjer for indstillinger af udvalget).
  • 2018: Revideret af Udvalg for kultur, fritid og idræt på møde den 3.4.2018.
 • Vindere af Kulturprisen de seneste fem år
  • 2018: Mikael Boutrup, stifter og tovholder for Store Flyvedag
  • 2017: Ulrick Moos, Medstifter af Udeskolen på Naturstøttepunktet Hjortøgaard
  • 2016: Alf Blume, formand for Danmarks Naturfredningsforening i Furesø
  • 2015: Tom Høst, formand for Kulturelt Samråd Furesø m.m.
  • 2014: Arbejdsgruppen bag værket FuresøHistorien bind 1 og bind 2
Seneste nyt om kultur i Furesø
DSC 0101
Pressemeddelelse

Frivillighed og fællesskab – hvem skal have prisen som kulturel ildsjæl i 2019?

Furesøs borgere, foreninger og kulturinstitutioner ved godt hvem, der yder en særlig indsats uge efter uge. Frivilligt. Som gennem engagement og iver…

Furesø Festival 2019 plakat
Pressemeddelelse

Frivillige inviterer alle i Furesø til festival

Det helt store strandtæppe er rullet ud, når Furesø Festival flytter ind på Furesøbad fredag d. 30 og lørdag d. 31. august. Med gratis entré og shuttl…

Skulptur Kadence, Monica Ritterband,
Nyhed

Ritterband-skulptur flyttes til Farum Hovedgade

I uge 35 flyttes cykelskulpturen 'Kadence' fra Søndersø Idrætscenter til Farum Hovedgade. Skulpturen er lavet af Monica Ritterband.

Overblik Cafe I Kulturhuset
Nyhed

Kender du en kulturel iværksætter?

Kender du en ildsjæl, som har gjort en særlig indsats for kulturlivet i Furesø Kommune til glæde for borgerne? Så vil vi gerne høre om det. Vi er neml…

Del: