Museer og udstillingsteder
 • Immigrantmuseet

  Som det eneste museum af sin slags fortæller Immigrantmuseet om 500 års migrationshistorie i Danmark og sætter dermed et aktuelt emne i historisk perspektiv. Immigrantmuseet er et museum med mennesker og deres personlige beretninger i centrum.

  Du kan læse mere om Immigrantmuseet her

 • Cornelen

  Den gamle købmandsbutik Cornelen i Stavnsholt har fået sit navn efter den sidste købmand på stedet, Johannes Corneliussen. Her er der pustet liv i hjemmet og butikken,  som er bygget op som en typisk gårdbutik på landet i 1930’erne.

  Du kan læse mere om Cornelen her

 • Mosegården

  Mosegaarden i Værløse, som daterer tilbage til slutningen af 1700-tallet, danner rammerne om lokalhistorien i Furesø Kommune. Gården har fungereret som museum siden 1960’erne. I 2007 blev Mosegaarden og Farums Arkiver- og Museer lagt sammen til ét lokalhistorisk museum for Furesø Kommune.

  Du kan læse mere om Mosegården her

 • Flyvestationen

  Området for den tidligere Flyvestation Værløse byder på et væld af historiske spor og oplevelser, bl.a. fra besættelsestiden og Den Kolde Krig. Furesø Museer formidler områdets historie til besøgende i alle aldre i form af skoleforløb og særarrangementer som den årlige Store Flyvedag og PICNIC-festivalen.

  Du kan læse mere om Flyvestationen her

 • Jonstrupsamlingen

  Oplev mere end 200 års uddannelseshistorie ved et besøg i Jonstrupsamlingen. Samlingen giver et spændende indblik i læreruddannelsens historie i Danmark fra 1791 til 1990.

  Læs mere om Jonstrupsamlingen her

 • Furesø Arkiv

  Furesø Museer råder over tre arkiver:

  • Stadsarkivet
  • Lokalarkivet
  • Billedarkivet

  Læs mere om de tre arkiver her

 • Skovhuset ved Søndersø

  Skovhuset byder på udstillinger med såvel danske som internationale kunstnere, foredrag, koncerter; billedskole for børn og unge; omvisninger og workshop med Skoleservice; kurser for voksne på Grafisk Værksted - og i kunsthistorie ved Folkeuniversitetet. Der er et flot udbud af kulturelle aktiviteter for alle aldersgrupper i Skovhuset.

  Læs mere om Skovhuset ved Søndersø her

   

Musik og teater
 • Furesø Musikskole

  Furesø Musikskole ønsker at skabe et inspirerende musikmiljø med en stor diversitet indenfor undervisningstilbuddene. Musikskolen underviser i stort set alle instrumenter, sang, rytmik, sammenspil, kor og indspilning.

  Undervisningen finder sted i Musikskolens lokaler på Kirke Værløsevej 36 og Kulturhuset i Farum. Der vil endvidere også være undervisning på mange af kommunens skoler.

  Læs mere om Furesø Musikskole her

 • Galaksens Teaterskole

  På Galaksens Teaterskole får eleverne udforsket teatrets verden! Vi arbejder med elevernes kreative evner og fantasi, og vi ønsker at inspirere eleverne til at tage initiativ, skabe og udføre. Eleverne lærer at samarbejde og se tingene i andre perspektiver. De får modet til, at stille sig frem foran andre og tale højt i større forsamlinger. De fordyber sig og glemmer sig selv i næstenmagiske øjeblikke.

  Læs mere om Galaksens Teaterskole her

 • Egnsteatret Undergrunden
Billedskole og ateliergangen
 • Skovhusets billedskole

  Skovhusets billedskole er for børn og unge. Skolen har undervisningshold forår og efterår, og afholder endvidere sommerferieaktiviteter i første uge af sommerferien i samarbejde med Furesø Kommune. I de seneste år har der været udbudt og oprettet hold inden for maleri, mix media og tegning. 

  Læs mere om Skovhusets billedskole her

 • Ateliergangen

  På Jonstrup Gamle Seminarium er de tidligere kadetboliger, renoveret og omdannet til seks atelierer, som udlejes af Furesø Kommune til kunstnere, som er bosiddende i kommunen.

  Det lejede kan udelukkende anvendes til atelier i forbindelse med fremstilling af kunst – dog ikke keramik.

  På ateliergangen er der adgang til tekøkken, bad og toilet, som lejeren sammen med de øvrige 5 lejere har ansvar for at renholde.

  Beløbet opkræves hver måned.

  Husleje 2021:

  Lokale Takst
  12 m2 696,00 kr.
  17 m2 1.044,00 kr.
  22 m2 1.389,66 kr.

  Huslejen prisreguleres årligt pr. 1. juli.

  Forbrugsafgifter og benyttelse af fællesarealer er inkluderet.

  Ventelisten til ateliergangen administreres af Kultur og Idræt.  

Del: