Kulturen spredte glæde under coronanedlukningen

I går d. 22. oktober blev den særlige pris, Kultur på trods, uddelt i Farum Kulturhus. 

Alle indstillede blev hyldet med priser – men Dot Hurvig løb med hovedprisen for sine aktiviteter i Højbovænge. De øvrige indstillede var Furesø Ungepanel, Lillevangs Venner, Kaja og Niels Pihl. 

Formand for Udvalg for kultur, fritid og idræt uddelte priserne, og Frk. Fryd stod for hyggelige rammer og portionsanrettede lækkerier.

Nominerede indsatser til Kultur på trods

22 borgere har benyttet lejligheden til at indstille kandidater til prisen og i alt fire frivillige indsatser skal hyldes. Det spænder vidt i både alder og aktivitet og som helhed en flot fremvisning af engagement og opfindsomhed. Du kan læse om indsatserne her nedenfor.

 • At holde ungekulturen i live

  Furesø Ungepanel (FUP), der blev stiftet i 2019, fik deres sag for, da Ungekulturhuset lukkede ned. Siden marts har de unge gjort en ihærdig indsats for at sikre inspiration til aktivitet og alternative mødeformer for unge i Furesø, der savnede samvær, ungekultur og fællesskab i en hård og ensom tid. FUP arrangerede desuden sommerferieaktiviteter for de mange børn, der ikke kom på ferie i år.

 • Musik og underholdning på Lillevang

  Arne Grumstrup og bestyrelsen for Lillevangs Venner arrangerede koncerter og anden musikalsk underholdning for beboerne på Plejecenter Lillevang i en periode, hvor alle besøg, udflugter og aktiviteter var aflyst. Blandt andet blev en trailer med udstyr skubbet rundt, så en musiker kunne spille levende musik mellem husene.

 • Fællessang og morgengymnastik i Højbovænge

  Dot Hurvig tog tidligt under Coronapandemien initiativ til at samle beboerne i Højbovænge udenfor til fælles morgensang fra Højskolesangbogen, efterfulgt af morgengymnastik for hele kroppen. Det er nu blevet en tradition, der kører på 7. måned til stor glæde for deltagerne, der bidrager med sangvalg og digtning af en særlig sang til lejligheden.

 • Musik og opmuntring i indbakken

  Ægteparret Niels og Kaja Pihl måtte i foråret aflyse operaaftnerne på Åkandevej, men valgte i stedet at sende e-mails hver dag til de musikinteresserede medlemmer. Det var ”humørpiller” i form af anekdoter, musikklip, videoer med sjove kommentarer. Alt sammen til stor opmuntring for de mange, primært ældre, medlemmer, som blev ramt af ensomhed, da Corona lukkede landet ned i foråret.

IMG 1261
IMG 1238
kulturnyt fra Furesø Kommune
Sommerferieaktiviteter 2020, Hareskov Værløse Tennis camp i uge 27
Pressemeddelelse

Første uddeling fra ny pulje til kultur og idræt

Spændingen var stor, da Udvalg for kultur, fritid og idræt skulle gennemgå ansøgningerne til den nye pulje for Vores Furesø. Fem projekter, der spænde…

Unge
Nyhed

Hvordan får vi et endnu bedre ungemiljø?

Det spørgsmål søger Udvalg for Kultur, Fritid og Idræt svar på. Derfor skal kommunens unge inddrages i en undersøgelse om tilblivelsen af nyt ungemilj…

Del: