Furesø Kommune har flere hundeluftningssteder og aguilitybaner du frit kan benytte. I flere af Naturstyrelsens skove kan du også slippe hunden fri. Bemærk det er under forudsætning af, at du har "fuldt herredømme"* over hunden.

Se kortet udinaturen.dk. Her kan du både finde de kommunale arealer og Naturstyrelsens.  Ved hvert område er en beskrivelse af stedet. 

Kommunale hundearealer hvor hunden må være løs

Herunder er en oversigt over de fire arealer kommunen stiller til rådighed for dig og din hund.

Hundetræningsareal ved Gammel Bregnerødvej Indhegnet Man-fre: 17.00-22.00 og Lør–søn: 09.30-14.00
Hundeluftningsareal i Farum Vest ved Lillevang Indhegnet Åben fra solopgang til solnedgang
Bavneslettem Åben Hele døgnet
Hundetræningsbane på Sandet (Kirke Værløse)    

Regler og retningslinjer for arealer med løse hunde

Selvom hunden ikke er i snor, skal du stadigt have fuldt herredømme over hunden og du står til ansvar for hundens handlinger.

"Fuldt herredømme" betyder at hundeføreren kan standse hunden, hvis den fx angriber andre dyr og mennesker. Det betyder helt bogstaveligt, at hunden skal have tæt kontakt til føreren og ikke må genere andre gæster, hunde eller det vilde dyreliv, fx ved at true eller løbe efter dem. Hunde som ikke fx prompte kommer på kald skal derfor føres i snor eller holdes ved fod. Det er som udgangspunkt hundeføreren, som har ansvaret for at undgå konflikter.

Det er ikke alle mennesker der er ønsker at være i kontakt med hunde, du skal derfor sikre dig, at din hund ikke kontakter personer som ikke ønsker at snakke med den, dette er stadig relevant selvom området er udpeget som et hundeareal.

Naturstyrelsen har lavet en kort video med 4 gode råd til frie hunde, som vi opfordrer til, at I ser.

God tur med hunden!

Hundegården Ved Siden Af Lillevang
Hundegården ved Lillevang