Når du går tur med din hund i kommunens parker, grønne områder og skove skal du have din hund i snor. Det er både af hensyn til dyrelivet og øvrige naturgæster.

Du kan have din hund med uden snor på kommunens hundeluftningsarealer og agilitybaner. I flere af Naturstyrelsens skove kan du også slippe hunden fri.
Husk det er under forudsætning af, at du har "fuldt herredømme" over hunden.

Hund, frostvejr, vinter

Se hundeskove i Furesø

På naturstyrelsens hjemmeside Udinaturen.dk kan du se alle de steder du må slippe hunden fri.

Kommunale hundearealer 

Herunder er en oversigt over de fire arealer kommunen stiller til rådighed for dig og din hund.

Hundetræningsareal ved Gammel Bregnerødvej Delvist indhegnet Åben fra solopgang til solnedgang, dog forbeholdt Schæferhundeklubben Kreds 55 mandag til fredag kl. 15.30-22.00 og lørdag til søndag samt helligdage kl. 9.30-14.00
Hundeluftningsareal i Farum Vest ved Lillevang Indhegnet Åben fra solopgang til solnedgang
Bavnesletten Åben Hele døgnet
Hundetræningsbane på Sandet (Kirke Værløse) Indhegnet Åben, Værløse hundeskole har fortrinsret

Regler og retningslinjer for løse hunde

Selvom hunden ikke er i snor, skal du stadigt have fuldt herredømme over hunden og du står til ansvar for hundens handlinger.

"Fuldt herredømme" betyder at hundeføreren kan standse hunden, hvis den fx angriber andre dyr og mennesker. Det betyder helt bogstaveligt, at hunden skal have tæt kontakt til føreren og ikke må genere andre gæster, hunde eller det vilde dyreliv, fx ved at true eller løbe efter dem. Hunde som ikke fx prompte kommer på kald skal derfor føres i snor eller holdes ved fod. Det er som udgangspunkt hundeføreren, som har ansvaret for at undgå konflikter.

Vis Hensyn

Det er ikke alle mennesker der er ønsker at være i kontakt med hunde, du skal derfor sikre dig, at din hund ikke opsøger personer som ikke ønsker at snakke med den, dette er stadig relevant selvom området er udpeget som et hundeareal.

God tur med hunden!

De fire bedste råd til hundeluftere

Naturvejleder Jes Aagaard fortæller, hvordan man får et smil med på vejen, når man lufter hunden. De fire råd lyder: 1) Slip kun din hund løs i hundeskove. 2) Hold altid hunden i nærheden af dig. 3) Kald hunden til dig, når du møder andre. 4.) Brug en pose til hundens efterladenskaber.

IMG 1990
Hund i snor

Kontakt

Vej, Trafik og Grøn Omstilling

Stiager 2
3500 Værløse
Tlf.: 7235 5355

Telefontider

Mandag til onsdag samt fredag kl. 11-14

Torsdag kl. 14-17