I udligningssystemet skal Furesø Kommune betale 7,5 millioner kr. mindre om året fra 2021. Det har et bredt politisk flertal på Christiansborg aftalt i maj 2020. Furesøs borgmester roser byrådet for at have arbejdet sammen og brugt deres kontakter, så forhandlerne har lyttet til Furesøs ønsker og imødekommet kommunen.

Furesø Kommunes bidrag til udligningssystemet er de seneste 10 år øget fra 160 mio. kr. om året til 320 mio. kr. Med den nye udligningsaftale begrænses væksten i 2021. 

Furesø Kommunes økonomi bliver desuden påvirket af hvordan og hvor hurtigt, kommunen skal afvikle den store gæld fra Farum-tiden i fremtiden og hvordan, resttilskuddet fra Furesøaftalen bliver udbetalt. Furesø Kommune tager kontakt til Indenrigsministeriet for at få en aftale.

Seneste nyt om økonomi i Furesø
Furesø Byråd Februar 2018
Pressemeddelelse

Bredt flertal bag grønt og bæredygtigt budget med klare løft på velfærdsområdet

20 ud af 21 byrødder stemte onsdag den 13. oktober for Furesø Kommunes Budget for 2022-2025. Budgettet fastholder retningen for Furesø som en grøn, bæ…

Billede af et julehjerte
Nyhed

Julen 2021 - søg julehjælp og julevenner

Furesø Kommune uddeler ikke ”Fælleslegat for sociale formål” i 2021, men der er stadig mulighed for at søge om økonomisk hjælp og samvær til jul.

Kontakt