Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Fakta Beredskab Beskyttelsesrum i kommunen

Beskyttelsesrum i kommunen

Kommune har registreret beskyttelses- og sikringsrum i kommunen og har ansvaret for at de kan tages i brug, hvis der skulle blive brug for det.

Der er ifølge de nationale myndigheder ikke nogen aktuel militær trussel mod Danmark. Der er derfor ikke pt. grundlag for at klargøre beskyttelsesrum i Danmark.

Begrebet beskyttelsesrum omfatter hovedsageligt:

  • betondækningsgrave (bunkere)
  • offentlige beskyttelsesrum (fx offentligt tilgængelige parkeringskældre)
  • sikringsrum (typisk kældre i offentligt byggeri, virksomheder eller private etageboligejendomme beregnet til beboere, beskæftigede samt andre personer, som opholder sig i bygningerne)

Beskyttelses- og sikringsrum er konstrueret så robust, at de er egnede til beskyttelsesformål, men de er ikke klargjorte og benyttes i fredstid til andre civile formål.

Skulle en konkret situation nødvendiggøre brug, vil forsvarsministeren anmode kommunerne om at klargøre offentlige beskyttelsesrum inden for et vist tidsrum. En klargøring kan fx omfatte tømning for inventar, opsætning af skilte og indretning med sandsække, stålplader, kraftige yderdøre mv.

Hvis forsvarsministeren på et tidspunkt beslutter, at offentlige og private beskyttelsesrum skal gøres klar, vil opgaven ligge hos kommunen og Brandvæsenet, Frederiksborg Brand og Redning (FBBR).

Der vil i den forbindelse blive meldt ud til borgere, hvor og hvordan beskyttelsesrum i Furesø Kommune er placeret og kan benyttes.

Object reference not set to an instance of an object.

Hold dig opdateret, og giv os feedback

Abonnér på nyt fra furesoe.dk

Find os

Furesø Kommune
CVR-nr.: 29188327
Kommunenummer: 190

Telefon: 7235 4000

Åbningstid på telefonen

Mandag - onsdag  10 - 14
Torsdag 10 - 17
Fredag 10 - 14

Ved fysisk fremmøde skal du bestille tid

Bestil tid i borgerservice

Følg os på de sociale medier

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback