Skip til hoved indholdet

Smil til skolepatruljerne i den sureste uge

I Furesø Kommune står 134 elever klar som skolepatrulje hver morgen. Det er så sejt! Derfor får eleverne besøg af en betjent fra Nordsjællands Politi og bliver fejret med varm kakao og basser fra bageren. Borgmester, Ole Bondo Christensen, havde en lille gave med til skolepatruljen på Hareskov Skole om morgenen mandag den 29. januar.

Den sureste uge

Det er koldt, vådt og mørkt udenfor – den allersureste tid, når man skal stå tidligere op om morgenen og iføre sig den gule vest for at få de andre sikkert over vejen. Skolepatruljerne står derude uanset vejr og vind, og det fortjener de en kæmpe tak for. Giv dem derfor et ekstra stort smil, når du møder dem på skolevejen.

Med kampagnen ”Den Sureste Uge” opfordres alle til at hylde, rose og forkæle skolepatruljerne for deres indsats i løbet af uge 5. I denne uge er vejret statistisk set ekstra surt og derfor overrasker Nordsjællands Politi og Furesø Kommune skolepatruljerne for at anerkende deres store indsats. 

Når skolepatruljerne stiller sig ud til skolevejen, står de på skuldrene af flere generationer før dem. I år er det nemlig 75 år siden, at ordningen med skolepatruljer i Danmark for første gang så dagens lys.

Det er vigtigt arbejde, skolepatruljerne udfører. Med ro og overblik sørger skolepatruljerne for, at deres skolekammerater kommer sikkert i skole. Eleverne fortjener et skulderklap og at vide, at vi er stolte af dem og taknemmelige for, at de gider at stå tidligere op om morgenen for at passe på kammeraterne, siger Borgmester, Ole Bondo Christensen.

Danskerne bakker op om skolepatruljen

Når skolepatruljerne stiller sig ud til vejen, kan de regne med danskernes opbakning. Det viser en undersøgelse, som Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring står bag. Det er nemlig hele 96 procent af danskerne, som er positive overfor skolepatruljerne og den indsats, de yder.

Skolepatruljerne fortjener til fulde den massive opbakning, som danskerne udviser. De gør et vigtigt stykke arbejde, som skaber tryghed på skolevejene, og når de lyser op i morgenmørket, så er det ikke kun til glæde for børnene, men også de voksne, der i bil som på cykel bliver mindet om at tage hensyn til skolevejens yngste og uerfarne trafikanter, siger Liv Kofoed-Jensen, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Ud over danskernes massive opbakning fortjener skolepatruljerne også et gedigent skulderklap. Derfor står Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring bag ”Den Sureste Uge”, hvor skolepatruljerne landet over bliver hyldet, og hvor mange af landets kommuner og politikredse dukker op i morgentrafikken og giver en kop varm kakao, friskbagt bagværk, chokolade eller noget helt andet.

I alt deltager 77 kommuner i ”Den Sureste Uge” 2024.

Vi er midt i den koldeste og mørkeste tid på året, hvor det kan være ekstra surt at skulle op før alle kammeraterne. Men skolepatruljerne er der hver morgen og får de andre elever sikkert i skole og endda med et smil på læben. Det fortjener al den hyldest og anerkendelse, de kan få, og derfor er vi også klar med noget ekstra lækkert i Den Sureste Uge, siger Mikkel Klausen, chef for uddelinger i LB Forsikring.

Fakta:
I undersøgelsen ’Skolepatruljer 2023’, som Wilke har gennemført for Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring, blev 1.018 danskere stillet følgende spørgsmål:

Mange af landets skoler har skolepatruljer stående ved skolerne om morgenen og evt. om eftermiddagen. Hvad synes du om, at skolerne har skolepatruljer?

Meget godt / godt: 96 procent
Meget dårligt / dårligt: 1 procent
Ved ikke: 2 procent

Om “Den Sureste Uge”

“Den Sureste Uge” er en årligt tilbagevendende kampagne i uge 5 med formålet at anerkende landets skolepatruljer for deres vigtige arbejde. Netop uge 5 har tradition for at være den mørkeste, vådeste og koldeste – og dermed sureste – tid at stå skolepatrulje, og der skal skolepatruljerne have et ekstra skulderklap som tak for indsatsen.

Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring står bag kampagnen, som inviterer alle kommuner, politikredse og skoler med skolepatruljer til at deltage.

Kontakt

Center for Dagtilbud, Skole og Forebyggelse

Stiager 2
3500 Værløse

Ring til os

Kontakt

Center for By og Miljø

Stiager 2
3500 Værløse

Ring til os

Abonner på nyt fra furesoe.dk

Opret dit abonnement her

Find os

Furesø Kommune
CVR-nr.: 29188327
Kommunenummer: 190

Telefon: 7235 4000

Åbningstid på telefonen

Mandag - onsdag  10 - 14
Torsdag 10 - 17
Fredag 10 - 14

Ved fysisk fremmøde skal du bestille tid

Bestil tid i borgerservice

Følg os på de sociale medier

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback