Skip til hoved indholdet

Mette og Bente er frivillige i Demenscaféen

Mette og Bente er begge frivillige i Demenscaféen i Farum på Stien, som startede op for 5 år siden. Caféen er et samarbejde mellem Frivilligcenter Furesø og Furesø Kommune. Hver den sidste mandag i måneden besøger 15-20 borgere caféen, som alle er berørt af demens. Næste gang er den 25. marts.

Foto: Mette og Bente er begge frivillige i Demenscaféen i Farum på Stien, som startede op for 5 år siden. Caféen er et samarbejde mellem Frivilligcenter Furesø og Furesø Kommune

I 2019 havde Furesø Kommune en åben rådgivning til demensramte og deres pårørende i Værløse. Men ønsket var også at have et tilbud i Farum. Derfor kontaktede demenskonsulenten Frivilligcentret, og sammen åbnede de tilbuddet i Farum. Når caféen er åben, er både Mette og Bente med som frivillige sammen med demensfaglige medarbejdere fra kommunen.

”Bente har været med i cafeen lige siden starten i 2019 og Mette kom til for nogle år siden. Det er min fritidsinteresse”, siger Bente og smiler.

Mette tilføjer: ”Det er dejligt at kunne bidrage med sin viden og erfaring, og det er hyggeligt at komme her”.

Skønt at være frivillig

Både Mette og Bente er frivillige, fordi det er sjovt, givende og dejligt at være noget for andre, fortæller de. De hjælper med at dække bord, købe ind og skabe hygge omkring kaffebordet.

Bente har tidligere været frivillig andre steder. I 2019 så hun en annonce i lokalavisen om frivillige til demenscafeen, og hun tilmeldte sig straks. Udover caféen deltager hun også til arrangementer, som ligger andre steder, fx erindringsbio i Grafen i Farum Kulturhus.

Mette har arbejdet med demensramte i en stor del af sit arbejdsliv. Hun er god til at snakke med de pårørende og til at lytte til dem, da hun har viden og erfaring på området, som hun inddrager i samtalerne. Hun oplever, at gæsterne er meget glade for den snak, de har sammen.

Populært cafétilbud

Hver den sidste mandag i måneden kommer der 15-20 café-gæster, som nyder godt af netværket og fællesskabet omkring demens-sygdommen. Der serveres kaffe og kage, og ind imellem er der foredrag med relevante emner.

Bente fortæller: ”Vi har det godt sammen her i demenscafeen, og det kan folk mærke. Det er også med til, at borgerne kommer igen og igen”.

Demenscaféen mødes den sidste mandag i måneden kl. 13-15 i Stien på den gamle Bybækskole. Næste gang er den 25. marts 2024.

Vil du også komme i demenscaféen?

Vil du også være frivillig i demenscaféen?

Kontakt Anders Poulsen som er leder af Frivilligcenter Furesø eller meld dig til her

Vil du som demensramt eller pårørende gerne komme i demenscaféen?

Kontakt demenskonsulent Trine Anneli Oemann. Se nederst på siden eller her.

Kontakt

Demenskoordinator

Stiager 2
3500 Værløse
demens@furesoe.dk

Bemærk

Vær opmærksom på ikke at sende personfølsomme oplysninger.

Abonner på nyt fra furesoe.dk

Opret dit abonnement her

Find os

Furesø Kommune
CVR-nr.: 29188327
Kommunenummer: 190

Telefon: 7235 4000

Åbningstid på telefonen

Mandag - onsdag  10 - 14
Torsdag 10 - 17
Fredag 10 - 14

Ved fysisk fremmøde skal du bestille tid

Bestil tid i borgerservice

Følg os på de sociale medier

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback