Skip til hoved indholdet

Puljen for Vores Furesø fordelt

Kultur, Fritid og Idræt har fordelt midlerne fra Puljen for Vores Furesø 2024. Udvalget valgte blandt andet at støtte et forløb om digital dannelse, der skal fremme den mentale trivsel for udskolingselever.

16 ansøgninger fra frivillige i Furesø

Udvalget Kultur, Fritid og idræt modtog i alt 16 ansøgninger til puljen for Vores Furesø inden fristen udløb 1. februar. 11 projekter blev prioriteret med særligt fokus på velfærd og trivsel, fællesskaber på tværs og Skulpturparken.

”Vi har lavet denne pulje for at støtte aktiviteter som er borgernes egne forslag, drevet af deres imponerende store frivillige engagement - og det er altid svært at prioritere! Jeg så gerne endnu flere ansøgninger på aktivitet, der knytter generationer sammen på tværs og får foreningsuvante i gang med foreningsaktivitet”, fortæller formand for Kultur, Fritid og Idræt, Tine Hessner (B).

Særlige temaer i 2024

Allerede i 2023 blev det offentliggjort, at puljen i 2024 skulle prioritere særligt tre temaer.

” Vi har set positivt på aktiviteter, der fremmer sundhed og trivsel, aktiviteter på tværs af alder, sociale skel og aktivitetstyper samt aktiviteter med fokus på Skulpturparkens 25-års jubilæum - sidstnævnte som en særlig aktualitet i år”, siger Tine Hessner.

Digital dannelse og trivsel

Et af de støttede projekter er undervisningsforløb og cafeaftner om digital dannelse for udskolingselever med fokus på at fremme den mentale trivsel hos unge. Projektet koordineres af Furesø Ungepanel, og skal blandt andet med kendte influencere som rollemodeller bekæmpe den perfekthedskultur, der dominerer de sociale medier.

”Projektet her rammer lige ned i et meget relevant tema - for samfundet, i familierne og hos de unge selv. Det er fedt, at Furesø Ungepanel tager handsken op i forhold til digital dannelse - det glæder mig faktisk rigtig meget”, siger Tine Hessner.

”Udover de særlige temaer for 2024 har vi igen i år vægtet projekter, der går ud over den almindelige foreningsdrift og henvender sig til et bredt udsnit af borgerne, tilføjer Musa Harmanci (V), næstformand i Kultur, Fritid og Idræt:

”Vi har også valgt at støtte projekter som billedskoleaktiviteter for familier, eSportuddannelse, byvandringer, rakubrænding i Skulpturparken, et pigebasketprojekt og en fejring af Farum Midtpunkts 50-års jubilæum. Vi er kommet godt omkring både det helt aktuelle og det, vi altid bør have i fokus”, fastslår han.

Hvis du vil se hele listen, kan du finde den på furesoe.dk under Puljen for Vores Furesø.

https://www.furesoe.dk/oplevelser/frivillige-og-foreninger/puljer/puljen-for-vores-furesoe 

 

 

Mål 5: Endnu bedre samarbejde med foreninger og lokalsamfund

”I 2030 samarbejder Furesø med foreninger og civilsamfund om stærke fællesskaber og borgerdrevne løsninger inden for velfærd, kultur-, idræts- og fritidsområdet.” Se Furesø Kommunes 2030-mål

Kontakt

Kultur og Fritid

Stiager 2
3500 Værløse
fritid@furesoe.dk

Ring til os

Abonner på nyt fra furesoe.dk

Opret dit abonnement her

Find os

Furesø Kommune
CVR-nr.: 29188327
Kommunenummer: 190

Telefon: 7235 4000

Åbningstid på telefonen

Mandag - onsdag  10 - 14
Torsdag 10 - 17
Fredag 10 - 14

Ved fysisk fremmøde skal du bestille tid

Bestil tid i borgerservice

Følg os på de sociale medier

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback