Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder samlet Nyheder - idræt og sport Blev hyldet for frivillighed, fællesskab og godt samspil

Blev hyldet for frivillighed, fællesskab og godt samspil

Mandag den 11. december anerkendte Folkeoplysningsudvalget i Furesø Kommune den mangfoldige, frivillige indsats, som er i kommunens mange foreninger. Den skaber glæde og livskvalitet blandt mange af kommunens borgere. Arrangementet blev afviklet på Furesø Rådhus med op mod 100 deltagere i alt. Med arrangementet blev der genoptage en tradition, som tidligere blev stoppet på grund af corona.

Anerkendelse af to typer af frivillige

Folkeoplysningsudvalget havde i år valgt at anerkende to typer af frivillige, som alle der har brugt tid i foreningslivet kender. Det gælder den frivillige leder og den frivillige uden formel lederrolle.

Den frivillige leder er den, der påtager sig formelle lederroller, som fx bestyrelsesmedlem, træner/instruktør, holdleder, udvalgsformand mv.. Den frivillige uden formel lederrolle er den, der gennem sit engagement og sin indsats som ildsjæl i foreningen, understøtter foreningens værdier for helheden eller en del af foreningen. Det kan være hjælperen i caféen, en forælder der bager kager til holdene, en gruppe der holder en uges sommerferie for at stille sig til rådighed som hjælper mv.

20 ildsjæle indstillet

Der var i alt 20 indstillede til de to priser, og det kunne både være enkeltpersoner eller en gruppe af frivillige. Ud af de indstillede blev der valgt fire nominerede til de fire priser og én prismodtager.

Pris til Bodil fra Furesø Svømmeklub

Modtager af prisen som frivillig leder var Bodil Grau Hansen fra Furesø Svømmeklub. Bodil har gennem mange år været kasserer i Værløse Svømmeklub og med sammenlægningen med Farum Svømmeklub, har hun sat sig i sædet som førstekasserer. På trods af den store opgave som kasserer, finder Bodil alligevel tid til at bistå arbejdet med Svømmeskolen og tage en tørn som frivillig i andre foreninger.

De øvrige nominerede til prisen var Poul Luneborg fra Furesø By og Land, Nikolaj Dons Demsig fra Ravnehus Spejderne og Kate Nielsen fra Værløse Gymnastik.

Pris til Minna fra Farum Folkedansere

Prisen for frivillig uden formel lederrolle blev modtaget af Minna Petersen fra Farum Folkedansere. Siden sin start i Farum Folkedansere for mere end 26 år siden, har Minna deltaget aktivt i foreningens arbejde. Hun er den type af frivillig i en forening, der tager de lange seje træk uden at gøre noget væsen af sig og som er en af kulturbærerne i foreningen.

De øvrige nominerede til prisen var Clara, Vibe og Jenny fra De Grønne Pigespejdere i Jonstrup, Helle Stenvang fra Hareskov-Værløse Tennisklub og Ane Helmer Nielsen fra Hareskov IF, fodbold.

Mål 5: Endnu bedre samarbejde med foreninger og lokalsamfund

”I 2030 samarbejder Furesø med foreninger og civilsamfund om stærke fællesskaber og borgerdrevne løsninger inden for velfærd, kultur-, idræts- og fritidsområdet.” Se Furesø Kommunes 2030-mål

Kontakt

Kultur og Fritid

Stiager 2
3500 Værløse
fritid@furesoe.dk

Ring til os

Hold dig opdateret, og giv os feedback

Abonnér på nyt fra furesoe.dk

Find os

Furesø Kommune
CVR-nr.: 29188327
Kommunenummer: 190

Telefon: 7235 4000

Åbningstid på telefonen

Mandag - onsdag  10 - 14
Torsdag 10 - 17
Fredag 10 - 14

Ved fysisk fremmøde skal du bestille tid

Bestil tid i borgerservice

Følg os på de sociale medier

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback