Skip til hoved indholdet

Mød en klimapartner: Wexøe A/S

Mogens Brusgaard er administrerende direktør i Wexøe A/S og formand for Furesø Industri. Han har været en af drivkræfterne bag klimapartner-samarbejdet, og for ham er klimatilpasningen uomgængelig for alle virksomheder. ”Mit overordnede budskab til andre virksomheder er, at det både er sund fornuft og godt for forretningen at investere i den grønne omstilling,” understreger han.

Wexøe A/S beskæftiger 70 medarbejdere, og udvikler og leverer specialløsninger og rådgiver inden for elektriske installationer, automatisering, stærkstrøm og datainstallationer.

”Det har altid ligget i vores DNA at være en socialt ansvarlig virksomhed. Men på et strategiseminar for 5 år siden blev det meget tydeligt for mig, at her ligger engagementet hos medarbejderne også. De vil være i en virksomhed, der tager samfundsansvaret alvorligt og handler på det. Der begyndte vi for alvor den grønne tænkning,” fortæller Mogens Brusgaard, og nævner, at han lige har ansat to sælgere, der kun ville have jobbet, hvis arbejdsbilen var elektrisk.

Alle er involveret

Et meget godt billede på, at den grønne profil betyder meget for den fremtidige rekruttering. Derfor er alle medarbejdere i Wexøe A/S også involveret.

”Vores formand for bestyrelsen har sammen med mig og flere nøglemedarbejdere i Wexøe A/S gennemført en Mini-MBA i bæredygtighed for at få et bedre indblik i området. Efterfølgende har jeg sammen med vores HR-medarbejder kørt interne forløb, hvor vi har givet den viden videre til vores kolleger, så vi har samme udgangspunkt og forståelse, siger Mogens Brusgaard og understreger samtidig, at ledelsen skal gå forrest.

Udover Klimapartner deltager alle i lederteamet i relevante branchenetværk for at få ny viden og indsigt samt dele erfaringer.

En del af budgettet

Wexøes tidlige fokus på den grønne omstilling, hjælper dem nu, hvor frivilligheden snart afløses af meget konkrete krav fra både lovgivning, kunder og den finansielle sektor. Allerede fra næste år rammer en række grønne krav fra EU de børsnoterede virksomheder. De skal blandt andet kunne dokumentere CO2-belastningen af deres produkter. Det betyder, at kravene kommer til at dryppe ned på alle underleverandører i værdikæden. Hvis du som virksomhed vil levere til de store virksomheder, vil du derfor snart blive mødt af krav om CO2-dokumentation.

”Som virksomhed er du nødt til at tænke den grønne omstilling ind i dit budget på samme måde som andre udgifter. Det koster noget, men det kommer til at koste mere at lade være. For os betyder det også, at vi vinder sager, fordi vi performer godt på den grønne omstilling. Snart er det bare et vilkår, hvis du vil forblive konkurrencedygtig,” konstaterer Mogens Brusgaard.  

Bedste råd til virksomheder, der skal i gang:

 • Indstil dig på, at du er nødt til at investere tid til at sætte dig ind i tingene.
 • Deltag i Furesø Klimapartner og andre netværk i din branche for at få viden, indsigt og inspiration.
 • Tag fat i Erhvervshus Hovedstaden og benyt deres gratis vejledning til at komme i gang.

Wexøes klimaprojekter:

Overordnet mål er at halvere Scope 1 og 2 CO2-klimaaftryk inden 2025.

Affald:

 • Har øget affaldssorteringen fra 6 til 26 fragmenter.
 • Det betyder, at virksomheden nu har data, der hjælper dem til også at reducere deres affald. Har fundet ud af, at de havde 3 ton madspild om året. Ved hjælp af data kan de reducere mængden af emballage og plastic.
 • Sorteringen betyder også, at de kan sælge f.eks. bly og lithium til genbrug.

Energi:

 • Har skiftet gasfyr ud med varmepumpe
 • Har skiftet al belysning til LED og indrettet hele bygningen, så varme og lys skruer op og ned alt efter om der er mennesker i rummene. 
 • Har skiftet alle vinduer.
 • Næste skridt er solceller på taget eller strøm fra en solcellepark.

Transport:

 • Er ved at skifte hele bilflåden til el.
 • Firmabilspolitikken tillader kun fossile biler ved et meget stort kørebehov.
 • Tilbyder lånefinansiering af el-cykler til medarbejderne og har indrettet cykelkælder med lademuligheder.
 • Krav til eksterne transportører af Wexøes produkter, at de kan skrive deres CO2-aftryk på fakturaen.

Kontakt

Erhverv

Erhvervskonsulent
Helle Christoffersen
Erhverv@furesoe.dk

Ring til os

Abonner på nyt fra furesoe.dk

Opret dit abonnement her

Find os

Furesø Kommune
CVR-nr.: 29188327
Kommunenummer: 190

Telefon: 7235 4000

Åbningstid på telefonen

Mandag - onsdag  10 - 14
Torsdag 10 - 17
Fredag 10 - 14

Ved fysisk fremmøde skal du bestille tid

Bestil tid i borgerservice

Følg os på de sociale medier

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback