Skip til hoved indholdet

Et kig bag kulisserne på Filmstationen

En af Skandinaviens største kulisse-virksomheder Spekta ligger på den gamle Flyvestation i Værløse. Her skabes kulisser til mange af de store danske filmproduktioner og designs til internationale museer.

Anders Engelbrecht er ejer og direktør i Spekta, og han er medejer af Filmstationen, der med store professionelle filmstudier og udlejning af lokaler til en lang række andre virksomheder i branchen står for den spændende udvikling af filmmiljøet på Flyvestationen.

Erhvervshus Hovedstaden har særligt fokus på virksomhederne i Furesø i 2024. I den anledning inviterede Anders Engelbrecht på rundvisning og til en snak om mulighederne for forretningsudvikling:

”Jeg har tidligere rejst penge via erhvervsfremmesystemet blandt andet til vores robotter til 3D print og fræsning, der er med til at sikre, at vi er på forkant i udviklingen af vores produktion af spektakulære design til vores kunder. Det var overraskende nemt og ikke så papirtungt, som jeg nok havde frygtet,” siger Anders Engelbrecht, der derfor gerne vil udbrede kendskabet til Erhvervshuset.

På rundvisningen fik Erhvervshus Hovedstaden mulighed for uformelt at hilse på nogle af de øvrige virksomheder på Filmstationen og gøre opmærksom på de mange gratis tilbud for professionel forretningsudvikling. Lige nu er der stort fokus på især digitalisering og grøn omstilling.

Det kræver ekstra tid at udvikle

Anders Engelbrecht påpeger, at det kræver ekstra opmærksomhed og tid at udvikle virksomheden.

”Vi trænger til en fase 2 på det digitale område, som jeg helt sikkert vil drøfte med Erhvervshuset. Vi vil også gerne booste det bæredygtige område yderligere. Virkeligheden er også bare sådan, at det er en langsigtet, stor, tværfaglig opgave at ændre og udvikle, mens vores kunder ofte har et kortsigtet, tidsafgrænset projekt, vi skal levere til, og driften kommer jo i første række,” konstaterer han og taler dermed ind i en central problemstilling, som præger mange små og mellemstore virksomheder.

Alligevel er der ingen vej uden om hverken digitalisering eller bæredygtighed, hvis virksomhederne skal forblive relevante og følge den øvrige udvikling i samfundet, og en snak med Erhvervshuset er et godt sted at begynde.

”Virksomhederne er altid velkomne til at henvende sig, så de kan få tryktestet gode ideer og afsøgt mulighederne for tilskud til for eksempel digitalisering og grøn omstilling. Erhvervshuset vejleder også generelt om forretningsudvikling,” fortæller konsulentchef Flemming Troelsen.

Erhvervshus Hovedstaden har særligt fokus på virksomhederne i Furesø i 2024. De rækker selv ud til en række udvalgte virksomheder, men alle virksomheder er velkomne, hvis de ønsker vejledning.

Vejledningen er betalt af kommunerne i region Hovedstaden.

Foto: Konsulentchef Flemming Troelsen fra Erhvervshus Hovedstaden og direktør Anders Engelbrecht tager et kig på en af de robotter, som Spekta har finansieret med erhvervsfremmemidler og hjælp fra Erhvervshuset.  

Relevante links

Læs om virksomheden Spekta

Læs om Filmstationen

Læs om Erhvervshus Hovedstaden

Kontakt

Erhverv

Erhvervskonsulent
Helle Christoffersen
Erhverv@furesoe.dk

Ring til os

Abonner på nyt fra furesoe.dk

Opret dit abonnement her

Find os

Furesø Kommune
CVR-nr.: 29188327
Kommunenummer: 190

Telefon: 7235 4000

Åbningstid på telefonen

Mandag - onsdag  10 - 14
Torsdag 10 - 17
Fredag 10 - 14

Ved fysisk fremmøde skal du bestille tid

Bestil tid i borgerservice

Følg os på de sociale medier

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback